Buna ziua
Noaptea trecuta am fost sanctionat avand defectiuni la sistemul de iluminare, fiind ars becul fazei de intalnire de pe partea dreapta.
Am fost sanctiona cu 4 puncte de penalizare si 6 puncte amenda. Doresc sa aflu daca as putea anula procesul verbal.
Conform Art. 16 din Ordonanta nr. 2/2001, procesul verbal trebuie obligatoriu sa cuprinda si termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
"Contravenientul poate face plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la data inmanarii, care se depunde la Judecatoria................"
Prin faptul ca nu s-a specificat Judecatoria la care trebuie sa depun plangerea, se poate anula procesul verbal ? Am fost sanctionat in alt judet decat cel in care domiciliez, pot sa spun ca nu stiu daca plangerea trebuie facuta la judecatoria din judetul in care s-a savarsit fapta, sau judecatoria judetului de care apartin.
Puteţi solicita transformarea amenzii în avertisment prin plângerea pe care o să o formulaţi împotriva procesului-verbal de contravenţie. Nu o să fiţi amendat dacă atacaţi procesul-verbal, dar nici nu aveţi şanse să câştigaţi invocând motivul pe care l-aţi scris în primul dvs. mesaj. Instanţa competentă să soluţioneze plângerea dvs. este judecătoria de la locul săvârşirii faptei.