avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare contraventie

Buna ziua,

Mai are sens contestarea unui PV de amenda circulatie in instanta atata timp cat s-a platit amenda ( s-a grabit "contravenientul" sa achite jumatate din amenda....)?

Multumesc
Plata amenzii nu reprezinta o recunoastere a temeiniciei contraventiei, deci atata timp cat sunt date motive de nulitate sau netemeinicie puteti face plangere contraventionala, prin care in plus solicitati suma de bani reprezentand amenda.
Multumesc ptr raspunsuri.

Aceste amenzi sunt venituri ptr cine, ptr bugetele locale cumva? Inteleg ca impotriva PV de constatare a contraventiei intimata e Politia Rutiera, insa banii cui ii cer, Directiei Finantelor Publice Locale?
Chiar daca a fost platit 1/2 din cuantumul amenzii aplicate,daca sunt motive de a contestat procesul verbal,acesta poate fi contestatat la instanta competenta teritorial,in 15 zile de la primirea acestuia.
Conteaza sa existe motive legale si sustinerile sa poate fi dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator ... TG08 TG08 Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator nu mi-a trecut datele personale. Nu a trecut nici nume,nici adresa nici cod numeric ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv tania63 tania63 Daca intentinez sa fac contestatie la PV (ptr o amenda de circulatie) conform art25 din OG2/2001, trebuie mai intai -in 48 de ore sa platesc amenda? Mentionez ... (vezi toată discuția)