avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTESTATIE PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTESTATIE PV

Daca intentinez sa fac contestatie la PV (ptr o amenda de circulatie) conform art25 din OG2/2001, trebuie mai intai -in 48 de ore sa platesc amenda?
Mentionez ca pv s-a intocmit pe 30.10.2008 si eu l-am primit azi 2.12.2008 (data postei)
VA ROG RASPUNDETI URGENT !
MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 13:25, 3 Decembrie 2008
Facand contestatie , se suspenda executarea sanctiunii prevazute in procesul verbal, in baza art.32 alin.3 din OG 2/2001. Platind amenda se poate considera ca sunteti de acord cu incadrarea faptei savarsite si sanctiunea aplicata
bioenergeta a scris:

.... Platind amenda se poate considera ca sunteti de acord cu incadrarea faptei savarsite si sanctiunea aplicata

depinde cat de mult poate ”sa expoateze” contestatorul,acest argument in favoarea sa,intrucat nu exista nici un act normativ potrivit caruia,in momentul achitarii amenzii contraventionale,contravenientul isi recunoaste vina sau i se suspenda dreptul de a contesta,tocmai in baza unor argumente solide,se dovedeste faptul ca petentul,fiind simplu cetetean,fara cunostinte juridice,nu a vea de unde sa stie acest aspect si cu atat mai mult poate fi invocat faptul ca s-a achitat amenda din simplul motiv ca,contravenientul este un cetatean de buna credinta,caruia nu îi place sa aiba datorii fata de stat,dar asta nu insemna ca trebuie sa ”i se bage mana in buzunar” de catre autoritati,si astfel sa se introducă abuziv,sume de bani la bugetul de stat,etc.etc...deci nu se pune problema inexistentei unor argumente,doar ca trebuie gandite si exploatate la maxim.

...mai mult ca sigur c.juridic al institutiei va invederea instantei acest aspect (ca amenda s-a achitat in 48 ore si astfel contravenientul isi recunoaste vina),insa in lipsa altor probe care l-ar putea incrimina pe contravenient si ca intr-adevar acesta este vinovat,argumentul poate fi intors impotriva intimatului,si va spun din propria experienta,am testat de curiozitate acest lucru sa vad ce reactii vor fi,atat din partea judecatorului cat si din partea intimatului si a iesit cat se poate de bine,intimatul ajungand sa para in ochii judecatorului,institutia care,in loc sa aduca toate dovezile existente care pot ajuta la aflarea adevarului, aceasta se foloseste de toate argumentele si aberatile,ptr a catiga procesul cu orice scop...acuma fiecare caz difera de la om la om,iar daca dvs considerati ca aveti sanse de castig si puteti proba ca legea s-a plicat abuziv,atunci faceti contestatie...succes !!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Constatare abuziva-contestare ady88 ady88 Buna ziua. un prieten de al meu a trecut printr-o intersectie dirijata cu semafoare, dupa spusese lui pe culoarea VERDE, dupa care a fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)