avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala, proces verbal incheiat in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala, proces verbal incheiat in baza Legii nr. 61/1991

Buna seara

Am dat o "petrecere"(muzica venea de la un simplu laptop era in jurul orei 23) de ziua unei colege unde ne-am trezit cu politia la usa, am primit impreuna cu cativa colegi amenzi in valoare de 4000 lei (au venit pentru prima data, nu am primit avertisment nimic)

Mi-au cerut sa ma legitimez, le-am dat C.I si au inceput sa scrie amenda mi-au dat 1500 lei am intrebat de ce ? cu intrebarea am ramas(nu am refuzat sa ma legitimez, nu am comentat , nu m-am contrazis) Nici nu am semnat PV ca mi s-a parut aberant. Pe urma cand sa plece colegii li s-a cerut sa se legitimeze si ei, cativa au dat buletinul, le-au luat datele si au plecat, nu au mai zis nimic de nici o amenda. Dupa cateva zile ne trezim toti acasa cu amenzi. Eu 1500 lei si restu cate 500 pt faptele prevazute de art 3 pct 26 din legea 61/1991.

Intrebarea mea este:
Au voie sa dea atatea amenzi?(pt aceeasi fapta, acelasi loc), totalul lor este de 4000 lei , intelegeam daca era 1500, chiar daca nu mi se pare corect sa iti dea amenda maxima la prima abatere, fara avertisment.

Si nu cred ca am omorat vecinii cu muzica de la un laptop sau cu galagia facuta in jurul orei 23.

As dorii sa stiu daca am vreo sansa sa contest amenda si sa se reduca la 500 lei? ca celelalte. Sunt student n-am nici un venit, nu-mi permit sa platesc o asemenea suma si nici nu am mai fost intr-o situatie ca aceasta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:44, 13 Decembrie 2011
Aveti sanse sa castigati daca veti contesta PV, atentie la termen, sa nu il depasiti.
Daca nu incercati sa o contestati atunci sigur veti ramane cu ea; POt fi contestate si celelalte amenzi. In primul rand daca nu ati semnat procesul verbal puteti folosi acest aspect in proces, martori ca nu era muzica de fapt tare, si reducerea ei intrucat chiar daca amenda este prevazuta intre o suma minima si una maxima trebuie sa explici in instanta cum s-a calculat aceasta suma
Ei au spus ca au avut reclamatie de la vecini, stau in chirie si la ce vecini am nu m-ar mira sa spuna ca le-o picat zugraveala de pe pereti, avand in vedere ne acuza de tot felul de nimicuri (stricam liftul , furam apa ,etc), ca altceva mai bun de facut nu am. Termen am pana in 20 dar maine am de gand sa depun contestatia (dupa o sa plec din tara pentru o scurta perioada)

Eu trebuie sa explic cum a calculat acea suma sau agentul?
(Am vorbit cu cineva si mi-a spus ca acel agent atata a considerat el ca as merita pentru galagia facuta ... :/ )

Poate depune altcineva contestatia in lipsa mea ?

Si daca puteti sa raspundeti la intrebarea de mai sus.

"Au voie sa dea atatea amenzi?(pt aceeasi fapta, acelasi loc)"

Pt ca e vorba de o contraventie, nu se aplica principiul non bis in idem, deci pot aplica oricate amenzi vor pt aceeasi fapta, in acelasi loc.
Poate sa o depuna si altcineva, la registratura instantei ( in 2 exemplare) sau prin posta, cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice calandrino calandrino Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Perturbarea liniștii publice denisaa77 denisaa77 Ieri seară am fost la ziua unei amice, unul dintre vecini a chemat poliția care a venit în jurul orei 00 pentru perturbarea liniștii publice. Recunoaștem ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice antoaxel antoaxel Azi dimineata pe la ora 3 si ceva apare la usa noastra politia, cineva din bloc s-a saturat de galagie....in fine colegii de camera au dat un mini chef, eu nu ... (vezi toată discuția)