avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DERANJAREA LINISTII PUBLICE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DERANJAREA LINISTII PUBLICE

Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a sunat politia pt a reclama ca nu se poate odihni din cauza zgomotului produs. Pe la ora 22:30 s-a prezentat un politist care, dupa cea analizat situatia, mi-a aplicat o amenda contraventiontala in cuantum de 200ron pentru deranjarea ordinii si linistii publice.Desi am rugat agentul de politie sa imi aplice un avertisment, acesta a considerat ca sanctiunea amenzii este corespunzatoare faptei comise.
Va intreb:
1. Cum as putea convinge instanta sa imi inlocuiasca amenda in avertisment, in sensul ca singura sursa de venit este salariul mamei(tatal meu fiind decedat) si ca nu am avut alte abateri contraventionale?
1bis. Ar avea relevanta fata de instanta ca sunt student, iar fapta s-a petrecut intr-un campus studentesc, iar pe viitor ma voi conforma obligatiei de a nu mai difuza muzica in camera?
2. Daca as propune martori, ce ar trebui sa declare in fata instantei?
3. Ce alte artificii as mai putea folosi in contestarea procesului-verbal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:00, 14 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
1. contestati pv
2.cereti inlocuirea amenzii cu avertismentul pt ca sunteti la prima abatere, nu ati realizat ora tarzie, ati fost cooperant, va luati angajamentul de a respecta orele......
3. nu are importanta locul ( camin studentesc)
4. martorii sa declare ca ati intrerupt muzica la cererea agentului, ca sunteti la prima abatere etc
Sanctiunea a fost corect aplicata.
Contestati procesul verbal si solicitati in principal,inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului,aratatnd ca sunteti la prima abatere si dovedind aceasta eventual cu un martor si cu o referinta de la respectivul camin cu privire la comportarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nula? MarianSili1995 MarianSili1995 Buna ziua, Ma numesc Marian, un student care locuieste intr-un camin studentesc. As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva pareri despre un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Proces verbal necomform cu realitatea; ce sa fac? onica_marian onica_marian Mai pe surt: Mi-a fost intocmit un proces verbal in care scrie asa "i-a adresat injurii, expresii jignitoare si cuvinte jignitoare" numitului x... x=colegul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. ce sa spun in instanta sa scap de amenda? GimiMonk GimiMonk Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un \"chef\", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat ... (vezi toată discuția)