avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda nula?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda nula?

Buna ziua,
Ma numesc Marian, un student care locuieste intr-un camin studentesc. As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva pareri despre un proces verbal ce a fost realizat acum 2 zile de catre un agent de politie si o sa va explic si situatia.
Era ziua prietenei mele si ascultam muzica, tare ce-i drept, intr-un camin studentesc. La ora 00:33 doi agenti de la politie au venit la noi pentru a ne spune sa oprim muzica si m-a legitimat pe mine(deoarece petrecerea era la camera mea) cat si pe prietena mea a carei zi de nastere era.
Impreuna cu cei doi agenti am coborat la parterul caminului pentru a scrie amenda.
Am intrebat daca nu se poate sa primesc doar un avertisment tinand cont ca este prima abatere iar unul din agenti mi-a spus ca nu se poate pentru ca am 4 reclamatii, asa ca voi primi o amenda de 500 de lei. In timp ce unul din agenti scria procesul verbal destinat mie, celalat a urcat la mine la camera pentru a o aduce jos si pe prietena mea pentru a verifica daca chiar este ziua ei. A vazut acest lucru atunci cand a primit buletinul de la ea iar mai departe a procedat la scrierea unui avertisment pentru ea.
Toate bune si frumoase pana in momentul in care eu a trebuit sa semnez, lucru pe care eu nu l-am facut deoarece dupa ce am citit procesul verbal am constatat ca pe acel proces verbal, nu era trecuta nicio suma(care sa arate amenda) si nici vreun alt nume decat cel am agentului care a scris procesul verbal. Atunci cand am spus ca nu vreau sa semnez procesul verbal, domnul agent mi-a spus ca daca nu semnez procesul verbal, amenda va deveni 1000 de lei(se va dubla) iar eu nu stiu daca acest lucru este prevazut undeva, cum ca daca, contravenientul nu semneaza procesul verbal, amenda se dubleaza. In cazul in care acest lucru nu este prevazut in niciun document inseamna ca acel agent m-a amenintat si a facut abuz de serviciu? De mentionat este ca pe procesul verbal nu scria nici ca pot plati jumatate din cei 500 de lei, nu mi s-a spus nimic despre rubrica destinata mentiunilor, celalt agent nu s-a semnat in prezenta mea pe acel proces verbal ca si martor ca urmare a refuzului meu de a semna.As dori sa stiu daca pot ataca aceasta amenda (dupa ce ajunge acasa) in instanta si daca cei doi agenti pot si au dreptul de a completa cand au ajuns la sectie datele de pe procesul verbal care nu au fost completate in prezenta mea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorcy3k , utilizator 17:43, 5 Aprilie 2016
Ce PV e ala pe care sa nu apare numele contravenientului si cuantumul amenzii? Trebuia sa semnezi si sa iei copia pe loc. PV ar fi fost nul din start, acum s-ar putea sa primesti un PV completat corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat amenda pe nedrept ! misterh misterh Salutare tuturor. Am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Asta-noapte, colegul de camera a ascultat muzica, nu urla, dar se auzea pe coridorul caminului. La ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice calandrino calandrino Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda data de jandarm elena2013 elena2013 Buna seara, sunt student si am primit o amenda contraventionala de la jandarmerie, deoarece am avut un schimb de replici cu seful de camin. Am fost provocat ... (vezi toată discuția)