avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal necomform cu realitatea; ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal necomform cu realitatea; ce sa fac?

Mai pe surt: Mi-a fost intocmit un proces verbal in care scrie asa "i-a adresat injurii, expresii jignitoare si cuvinte jignitoare" numitului x... x=colegul meu de camera de la camin care ma terorizeaza de la inceputul anului cu muzica, filme, couter si alte alea... Bun, aici e poveste lunga, nu pot intra in detalii.

Intrebarile cam aste ar fi:
1. Un proces verbal se poate completa retroactiv (la alta data decat fapta)? ce veridicitate prezinta acest proces verbal? cum se poate proba ceva daca, sa zicem, martorii nu-i cunosc sunt straini, sau probele materiale lipsesc?
2. La sectiunea care incepe cu "Stabilesc AVERTISMENT/AMENDA ....." este subliniat cuvantul avertisment, insa in continuare e trecuta suma de 200lei. Prin urmare, ce e? avertisment? sau amenda? nu-s lucruri distincte? sau se pot combina?
3. Care din optiunile ce apar enumerate la diferite rubrici devin adevarate? cele taiate, sau cele lasate cum sunt?
Intreb deoarece pe proces este taiat "Nu ma angajez" impreuna cu "48 de ore" la rubrica: "Contravenientul declara:..." desi eu nu m-am pronuntat in legatura cu faptul ca ma angajez sa fac ceva, sa platesc sau nu.
Deasemenea alambicari de genul sunt si mai jos in proces unde este taiat "contravenientul nu este de fata/refuza" si restul "nu poate lua la cunostinta procesul verbal" este lasat asa cum a fost. De aici deduc ca oricare din variante nu e adevarata; am fost de fata la completare, deci, am putut lua la cunostinta. Numai ca am refuzat sa semnez.

Bun, ca sa intelegeti mai dau cateva amanunte: domnii agenti sau ce-o fi nu mi-au pomenit nimic de faptul ca am dreptul sa dau declaratie(era tarziu si se grabeau probabil, sau le era foame, cine stie?) dar am dat pana la urma pentru ca am insistat. Mentinez ca imediat cum au ajuns au inceput sa completeze procesul verbal, fara sa-mi spuna pentru ce motiv. Motivul de fapt era de 4 zile inainte, de pe 05.03.2010 iar domnii au venit pe 09.03.2010 seara la 12 chemati de dragul meu coleg. #-o
Ar fi o problema d.p.d.v. juridic daca pun o poza cu procesul verbal dar sterg datele personale ale agentului, ale mele, ale martorului, ale "vatamatului"?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
onica_marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 20:20, 12 Martie 2010
ai motive de plangere, iti sugerezi sa faci.vezi ca ai 15 zile incepand cu data de 9.03.la rubrica alte mentiuni ai precizat ceva sau ti s-a adus la cunostinta ca ai dreptul sa faci obiectiuni? agentul constatator are dreptul sa faca mai tarziu pvb, pt ca ii permite legea, dar asta mai ins si ca el trebuia mai intai sa constate...in fine, ar fi multe de spus. din ce oras esti?
Daca va aflati in termenul legal de 15 zile de la comunicare,formulati contestati la PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
:) Puteti contesta p.v. de constatare, astfel cum a mentionat anterior si colega brendissima, insa este important ca, in instanta, sa aveti cel putin un martor care sa va sustina argumentarile...si care sa declare in fata instantei care a fost..."realitatea"...desi, trecand peste conditiile de forma (data eronata a savarsirii pretinsei contraventii, lipsa semnatura/refuz contravenient, posibil inexistenta fapta...etc.), din ce sustineti, reiese faptul ca ati adresat injurii, expresii jignitoare etc. colegului de camera.

Teoretic, fapta dvs. daca exista, ar putea fi considerata contraventie, doar daca ati deranjat "linistea publica din camin"...in alte conditii ar putea fi, daca exista martori, o infractiune: de insulta, calomnie...

Care este temeiul legal in baza caruia ati fost sanctionat?
Daca temeiul juridic aplicat, nu corespunde faptei mentionate in cuprinsul p.v., mai aveti inca un motiv de contestare a p.v.

[b]Raspuns si intrebare finala:Reprezinta infractiune stergerea datelor dintr-un p.v. de constatare a unei contraventii, folosit in scopul de a produce efecte juridice:fals intelectual si uz de fals; meditati putin asupra acestui aspect...apoi...ce doriti sa faceti cu poza p.v. din care doriti sa stergeti datele personale ale agentului, ale dvs., ale martorului...si ale persoanei vatamate?
Iuliana Cermak, Avocat
Temeiul legal dupa care am fost sanctionat este cuprins in L61/91R+L265/2004, sanctionate de art. 3 lit."b" din L61/91R+L265/2004.
In cazul lui, nu exista martori, incidentul avand loc in camera de camin, de unde deduc ca nu am deranjat linistea publlica din camin.
Cu poza procesului verbal voiam sa va arat sanctiunea propriu-zisa si greselile facute prin bifarea anumitor cuvinte din rubricile amintite anterior. Apropo, nu intentionez sa sterg ceva de pe procesul v. in sine, pur si simplu il trag la scaner si fac o editare a pozei.
La rubrica in care as fi avut ceva de obiectat nu am scris nimic. Am semnat doar in rubrica din subsol ca sa pot lua copia dupa p.v.
Insa, initial, mi-au spus ca nu imi pot da copia dupa p.v. daca nu semnez ca am luat la cunostinta si ca sunt de acord cu cele mentionate in p.v.
Nu stie nimeni sa imi spuna ce e cu bifarile anumitor cuvinte din p.v.? Semnificatia pe care o capata acestea in urma bifarii(taierii) lor ?
Daca e taiat devine fals sau adevarat?
onica_marian, utilizator
In lipsa PV,fara precizarea cuvintelor bifate,este imposibil de raspuns neclaritatilor dvs
De regula ,bifarea atesta categoria la care se incadreaza contraventia constatata

Alte discuții în legătură

Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
P-v contraventie ContSters115121 ContSters115121 Buna ziua, Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. ce sa spun in instanta sa scap de amenda? GimiMonk GimiMonk Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un \"chef\", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat ... (vezi toată discuția)