Buna ziua,
Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa avertisment ne obliga sa platim contravaloarea autorizatiei special de transport (care este f.mare) dar vrem sa contestam acest p-v pentru ca soferul a solicitam recantarirea pe motiv ca roata a patinat si greutatea nu a fost stabilita corect.
La obiectiuni, agentul a mentionat ca soferul a cerut recantarirea si in acelasi timp a mentionat si ca nu a fost de fata, curios. P-v nu este semnat de sofer si a fost trimis prin posta.
Agentul nu era obligat sa recantareasca marfa daca soferul a solicitat acest lucru?
De ce mai avem posibilitatea de a obiecta atunci?
Va rog ajutati-ma cu un temei legal in baza caruia pot contesta acest p-v.
Va multumesc mult!
Nu inteleg, prin PV ati primit avertisment? Aveti si amenda? Trebuie sa vedeti incadrarea juridica a amenzii. Daca este vorba de o amenda contraventionala, ea se poate contesta in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria competenta, conform OG 2/2001 modif.
este un p-v de contraventie emis deConsiliul judetean, se pare ca ei sunt competenti sa constate aceste nereguli.Ni s-a dat avertisment dar ne si obliga sa platim contravaloarea autorizatiei speciale de transport, avand in vedere ca am depasit masa legala admisa. Noi vrem sa contestam obligarea platii contravalorii autorizatiei care, dupa parerea noastra nu ne poate fi imputata.
Pv de contraventie este intocmit in baza O.2/2001.
Ma intereseaza pe ce temei legal pot contesta p-v.
Normal ca puteti contesta procesul verbal in instanta, in termen de 15 zile de la comunicare , in temeiul OG 2/2001, art 31
In cuprinsul contestatiei trebuie sa faceti referire despre toate aspectele pentru care considerati ca sanctiunea vi s-a aplicat nelegal , ca nu s-a recantarit cantitatea de marfa, dar si contravaloarea autorizatiei speciale de transport, avand in vedere ca nu ati depasit masa legala admisa.
Cel mai bine cu procesul verbal consultati un avocat sa va intocmeasca plangerea si sa va reprezinte.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri dar ma intereseaza un lucru:
Agentul constatator nu trebuia sa intocmeasca p-v de fata cu contravenientul, atata timp cat acesta a fost acolo si a mai formulat si obiectiuni, lucru mentionat in p-v. Motivul invocat a fost faptul ca nu detine formular de p-v. Mentionez ca nu a refuzat semnarea p-v.
Alte discuții în legătură
Martor p-v
alin2106
O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si ... (vezi toată discuția)