avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare proces-verbal de contraventie nesemnat,dar cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare proces-verbal de contraventie nesemnat,dar cu rubrica ,,alte mentiuni,,completata de agent

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu o indrumare de specialitate. Am primit un p-v.de contraventie (amenda circulatie)in cutia postala,pe care nu l-am semnt de primire,nestiind de intocmirea lui.Agentul n-a precizat ca-l va intocmi,iar eu am crezut ca s-a lamurit cu explicatiile mele in care imi sustineam nevinovatia.Dupa un timp de asteptare am plecat de la locul cu pricina.La rubrica ,,alte mentiuni,,sunt trecute de agent cateva precizari cu privire la intamplate si ca eu as fi explicat ca nu consideram ca am incalcat legea,si am refuzat dialogul cu organele de politie.Eu stiu ca legea prevede ca aceasta rubrica este a contravenientului,si acesta trebuie sa-si spuna obiectiunile.Prin faptul ca nu am semnat p-v ,aceste ,,mentiuni,, nu ar fi valabile,chiar ar fi motiv de anulare in instanta.Cel putin asa cred eu.Va rog sa-mi spuneti din punct de vedere juridic cum se incadreaza si cum trebuie atacat.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: razvanciciu , utilizator 17:49, 26 Iunie 2015
Aveti posibilitatea sa contestati procesul-verbal in instanta.
Faptul ca nu a-ti semnat , nu anuleaza automat p.verbal, ci doar instanta competenta dupa administrarea probatoriilor se va pronunta in speta.
Am inteles.Dar la rubrica mentiuni nu trebuia sa apara mentiunile mele,scrise de mine,in varianta corecta a p-v?
art.16/ord.2/2001 alin 7:in mom. incheierii p-v agentul este obligat sa aduca la cunostinta contrvenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare.Obiectiunile sunt consemnate distinct la rubrica ,,alte mentiuni,,,sub santiunea nulitatii p-v!
Buna ziua!
Citind comentarile si raspunsurile operatorilor nu m-am lamurit cu o procedura cu care ar fi utila petru toata lumea de stiut.

Cine completeaza de fapt procesul verbal ???

Am avut o problema cu un agent constatator care nu m-a lasat sa completez rubrica "Alte mentiuni" .

Mai mult domnul agent dupa ce i-am comunicat ce sa completeze, mi-a spus ca "ceea ce spui este fals si eu nu scriu asa ceva". Intr-un final a vrut sa puna martor, o domana gravida al carei sot era amendat, facandu-i pormisiunea ca ii va da decat avertisment.

Am discutat cu acel conducator auto si sotia dumnealui nu a semnat ca martor.Mai mult nici dumnealui nici sotia nu erau la masina cand eu am inceput discutia cu domnul politist.

Mi-a dat actele spunandu-mi ca imi va trimite sanctiunea acasa prin mandat postal.

Inca nu am gasit conform carei legi domnul politist local completeaza dumnealui aceea rubrica.

V-as ramane recunoscator daca m-ati lamurii.

Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
razvanciciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul verbal, mai pot? tedibrik tedibrik am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale - abuz al politiei romane TheOne2012 TheOne2012 Buna ziua, 1.(Primul agent) In timp ce ma deplasam pe un DN am fost tras pe dreapta de catre un agent al carui nume l-am aflat ulterior pentru ca dansul ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)