avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul verbal, mai pot?

am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt sistemul de iluminare defect iar eu i-am raspuns ca legea imi permite sa circul asa pana la primul servis auto ; mi-au fost cerute actele si mi s-a spus sa astept in masina dupa care mi-a adus procesul verbal sa-l semnez si atunci am vazut ca eram acuzat si ca nu am purtat centura de siguranta . Am intrebat politistul de ce nu o purta si dumnealui desi era in mers si mi-a raspuns ca „de aia„ ; atunci am cerut ca sa se mentioneze in procesul verbal ca nici dumnealui nu o purta ( ce exemplu dadea ???) si asa a si facut .Am platit amenda pe loc si am plecat deoarece copii ( 1 de 8 ani si 1 de 10 ani ) nu mai aveau rabdare ;mentionez ca in masina mai era si sotia mea
Acum vreau sa stiu daca pot intreprinde vreo actiune cu privire la fapta politistului care nu purta centura de siguranta ( avand ca martor si sotia )dar pe mine m-a sanctionat , dumnealui facand aceeiasi greseala ca mine
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 10:12, 13 August 2010
Buna ziua !
Contestarea procesului - verbal de contraventie se face in instanta in termen de 15 zile de la comunicare(data cand l- ati semnat), iar impotriva atitudinii si comportamentului agentului constatator, puteti depune o sesizare la conducerea Serviciului politiei rutiere judetean de care apartine .
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Marius Zaharia, Avocat
de obicei se face plangere impotriva procesului verbal doar daca nu platesti amenda . altfel ce rost mai are ce mai poti cere in acea plangere?plata se cam considera o recunoastere a greselii...alta data sa nu mai platiti iar la rubrica"alte mentiuni" sa mentionati "am obiectiuni ce vor fi aduse la cunostiinta in fata instantei'.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie de 585 ron pentru far stanga nefunctional cu remediere pe loc ticavol ticavol Buna ziua, Sambata seara la ora 22.00, am fost oprit pe soseaua Bucuresti-Afumati, in orasul Voluntari(unde locuiesc), in dreptul trecerii de pietoni de la ... (vezi toată discuția)