am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt sistemul de iluminare defect iar eu i-am raspuns ca legea imi permite sa circul asa pana la primul servis auto ; mi-au fost cerute actele si mi s-a spus sa astept in masina dupa care mi-a adus procesul verbal sa-l semnez si atunci am vazut ca eram acuzat si ca nu am purtat centura de siguranta . Am intrebat politistul de ce nu o purta si dumnealui desi era in mers si mi-a raspuns ca „de aia„ ; atunci am cerut ca sa se mentioneze in procesul verbal ca nici dumnealui nu o purta ( ce exemplu dadea ???) si asa a si facut .Am platit amenda pe loc si am plecat deoarece copii ( 1 de 8 ani si 1 de 10 ani ) nu mai aveau rabdare ;mentionez ca in masina mai era si sotia mea
Acum vreau sa stiu daca pot intreprinde vreo actiune cu privire la fapta politistului care nu purta centura de siguranta ( avand ca martor si sotia )dar pe mine m-a sanctionat , dumnealui facand aceeiasi greseala ca mine
Va multumesc
Buna ziua !
Contestarea procesului - verbal de contraventie se face in instanta in termen de 15 zile de la comunicare(data cand l- ati semnat), iar impotriva atitudinii si comportamentului agentului constatator, puteti depune o sesizare la conducerea Serviciului politiei rutiere judetean de care apartine .
Cu stima !
de obicei se face plangere impotriva procesului verbal doar daca nu platesti amenda . altfel ce rost mai are ce mai poti cere in acea plangere?plata se cam considera o recunoastere a greselii...alta data sa nu mai platiti iar la rubrica"alte mentiuni" sa mentionati "am obiectiuni ce vor fi aduse la cunostiinta in fata instantei'.