avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... p-v contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

p-v contraventie

Buna ziua,
Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa avertisment ne obliga sa platim contravaloarea autorizatiei special de transport (care este f.mare) dar vrem sa contestam acest p-v pentru ca soferul a solicitam recantarirea pe motiv ca roata a patinat si greutatea nu a fost stabilita corect.
La obiectiuni, agentul a mentionat ca soferul a cerut recantarirea si in acelasi timp a mentionat si ca nu a fost de fata, curios. P-v nu este semnat de sofer si a fost trimis prin posta.
Agentul nu era obligat sa recantareasca marfa daca soferul a solicitat acest lucru?
De ce mai avem posibilitatea de a obiecta atunci?
Va rog ajutati-ma cu un temei legal in baza caruia pot contesta acest p-v.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 13:10, 15 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Tocmai asta este problema ca agentul se contrazice: la alte mentiuni scrie"contravenientul nu este de fata pentru a face obiectiuni" si mai jos scrie "conducatorul auto a obiectat ca a patinat roata si doreste recantarirea". Nu erau obligati sa faca recantarirea atata timp cat conducatorul a obiectat in acest sens?
Care mai este rolul rubricii de obiectiuni atunci?
Mai mult decat atat, fiind foarte umed pe jos, erau obligati sa puna un covor de cauciuc sub roata pentru ca rezultatul cantaririi sa fie cel real, insa din pacate nu putem dovedi acest fapt decat prin declaratia conducatorului auto.
Cum mai putem noi sa dovedim acum ca am avut greutatea admisa de lege pentru a se anula p-v.
Va rog ajutati-ma! Multumesc.
Cine este contravenientul? Probabil o societate comerciala. In acest caz agentul constatator nu se contrazice. Contravenientul - S.C. X, prin reprezentantul legal - nu a fost de fata.
In instanta veti avea posibilitatea sa aduceti probe pentru toate aspectele pe care le mentionati: nu s-a facut recantarirea la solicitarea conducatorului auto; nu era covor de cauciuc sub roata pentru ca aceasta sa nu patineze (cu textul de lege care prevede acest lucru), etc.
Puteti uza de toate mijloacele de proba admise de lege.
Succes!;)
P.S. Cum va obliga sa platiti autorizatia de transport speciala? Vi s-a intocmit un alt pv? caci dupa cum am inteles vi s-a aplicat doar un avertisment (pe care vreti sa il contestati???)
.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
MINOKA HR, Consultant resurse umane
Prin acelasi p-v suntem obligati si la plata autorizatiei speciale de transport iar anexat la p-v exista o calculatie a valorii autorizatiei.
Conducatorul auto nu trebuia sa fie pus sa semneze p-v? sau daca nu l-a semnat nici conducatorul auto si nici contravenientul(societatea) nu trebuia sa fie un martor conform O.2/2001?
Din pacate am gasit un ordin prin care nu sunt obligati la recantarire iar faptul ca trebuia sa fie covor de cauciuc sub roata nu este reglementat in nici o norma:(
Probabil vom solicita audierea conducatorului auto.
Va multumesc mult pentru rabdare!
Verificati daca va incadrati in prevederile art. 10 din OUG nr. 2/2001.;)
Potrivit art. 19 din OUG nr. 2/2001 "(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod."
Insa trebuie sa tineti cont ca aceasta este o nulitate relativa.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
MINOKA HR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor p-v alin2106 alin2106 O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal de contraventie nesemnat,dar cu rubrica ,,alte mentiuni,,completata de agent Mary-Lou Mary-Lou Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu o indrumare de specialitate. Am primit un p-v.de contraventie (amenda circulatie)in cutia postala,pe care nu l-am semnt de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovignetei Clara8 Clara8 Buna ziua, as avea nevoie de cateva sugestii privind motivele pe care le-as putea invoca intr-o contestatie impotriva unui proces-verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)