conducatorul auto este contravenient in 2 din cele 3 cazuri, ca nu a respectat timpul e odihna si timpul de condus, iar societatea probabil nu l-a inregistrat online in registrul ARR conform HG 69/2012.
conducatorul auto fiind angajatul firmei este si reprezentant al acesteia, doar nu trebuie sa ii faca imputernicire semnata de directorul firmei ca sa fie reprezentant legal. repezentant legal se considera atunci cand reprezinta firma in relatia cu o alta persoana juridica.
in cazul de fata angajatul firmei este pus martor impotriva firmei la care este angajat.
conducatorul auto poate fi tras la raspundere de catre firma ptr nerespectarea timpilor de odihna si de condus si pus sa isi plateasca amenda deoarece are niste obligatii conform fisei postului si legislatiei iar firma poate sa isi plateasca amenda ptr nerespectarea legislatiei, respectiv, neinregistrarea soferului in ARR.
asa cum spus anterior, conducatorul auto poate semna in calitate de "conducator auto" ca a luat la cunostinta despre constatarea facuta la controlul ARR dar nu poate semna in calitate de "martor".
daca amenda a fost data de inspectorii ISCTR se pare ca exista animozitati in aceasta privinta care pot sta eventual si la baza unei plangeri impotriva procesului verbal.
aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare dar ar fi recomandat sa achitati 1/2 din minimul amenzii in 48 de ore ptr ca altfel trebuie sa o achitati integral daca pierdeti procesul.
eu nu inteleg de ce amenzile ptr transportatori sunt atat de mari, guvernul se plange ca firmele se inchid, ca nu sunt locuri de munca, etc. pai daca primesti 2-3 amenzi de cate 20000 de lei normal ca se inchid firmele! trransportatorii ar trebui sa fie mai uniti si sa solicite reducerea amenzilor chiar si prin metode de "strada".
[ link extern ]