avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calitatea de martor impotriva societatii a unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calitatea de martor impotriva societatii a unui angajat care a comis o contraventie pentru care a fost sanctionata intreprinderea

Societatea de transport a fost sanctionata de ARR pentru nerespectarea timpului de odihna a soferului care a facut o pauza mai scurta cu 9 minute iar in procesul verbal care a fost inaintat prin posta este inscris martor conducatorul auto,care de fapt este cel care nu a respectat pauza.
Va rog sa ne comunicati suportul legal care arata daca acesta poate sau nu poate sa aiba calitate de martor
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 23:31, 12 Noiembrie 2010
Nu exista temei legal, este o aberatie, insa, am avut succes in multe contestatii la pv ca urmare a invocarii acestui aspect si a grabei cu care agentii constatatori intocmesc procese verbale.
Temeiul legal al constestatiei pv este OG 2/2001, care spune ca in lipsa contravenientului (societatea comerciala) trebuie mentionat un martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor p-v alin2106 alin2106 O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si ... (vezi toată discuția)
P-v contraventie ContSters115121 ContSters115121 Buna ziua, Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)