avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV contraventie - tulburarea linistii si ordinii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul locuintei mele ,am facut apel telefonic la Politie,la fata locului aparand 2 agenti de la sectia cea mai apropiata..In momentul cand agentii de politie au ajuns la locul faptei,indivizii cu pricina,alertati fiind,se mai potolisera,cum e si firesc.Politistii nu au aplicat nici o sanctiune,dar au sunat la apartamentul meu,m-au legitimat si m-au amenintat ca imi vor intocmi PV de contraventie,conf.Legii 61,precum ca ,am alertat nejustificat organele de politie.Nu a fost nici un martor din partea mea.Deci,nu mi-au intocmit pe loc acel PV de contraventie,dar l-am primit ulterior prin posta.In acel PV agentul a scris ca l-a intocmit in lipsa,deoarece contravenientul lipseste si a mentionat un martor care a asistat la intocmirea acestui PV de contraventie.La rubrica "Mentiuni contravenient" este scris ca am fost lipsa la intocmirea PV,bineinteles!
Intrebare:este legal ce a facut politistul in legatura cu modul de intocmire a PV contraventie?(Vorbim strict numai de acest aspect al problemei,nemaitinand cont de inerpretarea data de acesta Legii 61).Cum pot dovedi ,in instanta ca eu eram prezent la locul faptei si nu am avut posibilitatea sa scriu la rubrica "Mentiuni".
Multumesc frumos!
Formulati contestatie impotriva procesului verbal de contraventie,in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu,la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sarcina dovedirii contraventiei,conform legislatiei europene apartine politiei,dar si dvs trebuie sa dovediti intr-un fel sau altul ca de la alertarea politistilor si pana la sosirea lor la fata locului,comportarea acelor persoane s-a schimbat.
In subsidiar solicitati inlocuirea masurii amenzii,cu cea a avertismentului.
Verificati contionutul procesului verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001
Politia va putea dovedi contraventia intrucat exista apelul dvs la 112 .
Referitor la incheierea in lipsa dvs , este legala , desi sustineti ca nu ati fost prezent la locul faptei care e total gresit . Ati fost insusi autorul faptei de alertare a politiei , PV intocmit nu se refera aici la tulburarea linistii publice pe care nu ati putut-o dovedi , astfel ca , parerea mea , plangerea contraventionala va fi respinsa , in cazul unei plangeri , referindu-ma strict la fondul cauzei .
Martorul atesta incheierea PV in lipsa dvs si atat , acesta e martor asistent si nu ptr probarea savarsirii faptei retinute in sarcina dvs .
Mutumesc. Eu doream sa stiu daca pot ataca in instanta PV ,bazandu-ma pe OG2/2001 art.16 alin.7 ,neavand martori care sa confirme faptul ca agentul m-a legitimat si ca trebuia sa completepolitistul a preferat sa completeze PV contraventie in lipsa mea
faptul ca nu vi s-a intocmit procesul verbal pe loc , nu este motiv de anulare a acestuia . ba este chiar legal . are timp sa aplice sanctiunea in termen de 6 luni de la constatarea acesteia . apropo , nu are nevoie de martor care sa ateste ca v-a legitimat . neexistand sanctiunea ptr scandalagii pretinsi de dvs , in mod automat sunteti tras la raspundere . va revine obligatia sa dovediti in fata instantei ca apelul dvs a fost fondat si ca intr-adevar acolo existau oameni care tulburau linistea publica .
Puteti incerca sa cautati in PV si motive care atrag nulitatea absoluta a acestuia , prevazute tot in OG 2/2001 .
eu cred ca trebuia sa intocmeasca PV de fata cu mine pentru a-mi putea exercita dreptul prevazut de lege de a trece observatiile mele umile la rubrica :"Mentiuni".Eu nu am putut sa notez nimic la aceasta rubrica,iar conf. OG 2/2001 aceasta lipsa a PV duce la anularea sa.Altfel,ar trebui sa nu mai fie aceasta rubrica in PV de contraventie si cu asta basta!.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)