avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda tulburarea linistii publice

Buna ziua
As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment.

Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac aparatia 4-5 politisti, ne cer documentele, pe care nu le aveam, le dictam toti unde domnu politist care ne zice aveti cate 3 milioane amenda pentru perturbarea linisti publice la care urmatoarea noastra intreabare a fost. " Care perturbare, ca stam si nu faceam nici o galagie?" Iar politistul cam iritat de raspuns : Daca vreti acum ma duc si fac rost de o declaratie de la cineva din blocurile din jur, la care ne si zice sa plecam de acolo, fara a se intocmi vreun proces verbal Dupa ce plecam pe drum ne mai oprim vin ei la, probabil erau in patrulare si ne zic sa plecam in casa ca nici eu nu au chef de noi si nici noi de ei, ca e avertisment. Am plecat toti in casa si ne trezim pe 7.06 cu procese verbale de contraventie 200 ron fiecare.si fara posibilitate de plata in 48 ore jumatate ( in dreptul rubrici este trecut tot 200 ron) . Ca martor apare cineva doar cu nume si cnp, nu sh cine este iar la rublica alte mentiuni scrie : I sa adus la cunostinta ca va fi sanctionat.
Intrebarea mea este este corect intocmit acest proces verbal, as vrea sa il contest . Ce parere aveti

va multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 08:57, 23 Iulie 2010
Buna ziua !
Contestati procesul-verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare .
da, il puteti contesta..procesul verbal se bucura de prezumtia de legalitate si pana la proba contrarie e valabil.. musai trebuie contestat in termenul legal in instanta
intrebarea mea e ce articole au fost incalcate adica de ce as putea sa ma leg pentru ca e prima mea contestatie ( ne avand probleme cu politia)

va multumesc
si o intrebare mai am, pot plati in 48 ore jumate din contravaloarea amenzi daca in rubrica este trecut tot aceeasi valoare a amenzi ( in poza este unde model , nu este pv meu e luat dupa net ca model ) - cele 48 ore nu s-au scurs

[ link extern ]

si a doua intrebare este legata de cele 30 zile de la data contraventie, mai exact de cand se calculeaza cele 30 zile. Daca fapta a fost "savarsita" pe 9.05 si eu am luat la cunostinta procesului verbal pe 10.06 (spre exemplu) s-au depasit cele 30 zile ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
MariusG3, utilizator
Termenul inauntrul caruia puteti contesta procesul-verbal curge de la data comunicarii acestuia si este de 15 zile , sunteti in termen .

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)