avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate danielopol

Activitate danielopol

Răspuns la discuția Vatamare corporala din culpa?
Politia a incheiat acel proces verbal de constatare la fata locului si a efectuat masuratorile necesare. Nu mi-au retinut carnetul si nici nu mi-au dat amenda. Credeti ca e cazul sa contactez un avocat? Cred ca este o persona cu influnta si mi-e teama sa nu dea acestui fapt o gravitate mai maire decat este.

Multumesc frumos pentru raspuns ! Sunt destul de speriat in conditiile in care de cate ori il sun pe pieton sa il intreb cum se simte incearca sa ma intimideze spunand ca este o persoana in varsta si ca la varsta lui ar putea oricand sa aiba complicatii. Ce ma sfatuiti sa fac?
As mai avea o intrebare. Daca intr-adevar pietonul obtine de la IML un certificat pentru mai mult de 10 zile, dar din raportul politiei reiese ca el este singurul vinovat, este posibil ca procurorul sa dispuna neinceperea urmaririi penale? Daca nu se incepe urmarirea penala pietonul ma poate intenta actiune civila?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc frumos pentru raspuns ! Nu este asa de incujarator..
Nu am nici un prejudiciu la masina, nici macar praful de pe ea nu s-a luat. Care sunt organele care trebuie sa se pronunte? Mentionez ca politia mi-a spus deja ca vina apartine in totalitate pietonului.

Care este termenul in care se dau aceste raspunsuri?

Multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca si in situatia in care nu eram eu vinovat tot poate depune plangere penala ? Eu cred ca intentia lui este sa ceara bani pentru ca mereu spunea " ne intelegem noi cumva" .
Eu cum as putea sa ma indrept cumva impotriva lui?
Buna ziua,

Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de trecerea de pietoni iar pietonul se afla pe carosabil . Facand dreapta l-am atins cu partea dreapta a masinii , s-a dezechilibrat si a cazut. El sustine ca era pe carosabil pentru ca ocolea un obstacol de pe trotuar si ca era in drum catre trecerea de pietoni. Politia considra ca eu nu am nici o vina si ca vina ii apartine in totalitate lui. Chiar si asa sustine ca-si va scoate certificat medico legal si v-a depune plangere impotriva mea. Mentionez ca in urma cazaturii are o julitura pe gamba si o fisura de cartilagiu. Intrebarea mea este daca poate sa faca plangere penala in conditiile acestea?

Multumesc.