avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa?

Buna ziua,

Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de trecerea de pietoni iar pietonul se afla pe carosabil . Facand dreapta l-am atins cu partea dreapta a masinii , s-a dezechilibrat si a cazut. El sustine ca era pe carosabil pentru ca ocolea un obstacol de pe trotuar si ca era in drum catre trecerea de pietoni. Politia considra ca eu nu am nici o vina si ca vina ii apartine in totalitate lui. Chiar si asa sustine ca-si va scoate certificat medico legal si v-a depune plangere impotriva mea. Mentionez ca in urma cazaturii are o julitura pe gamba si o fisura de cartilagiu. Intrebarea mea este daca poate sa faca plangere penala in conditiile acestea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:43, 24 Iulie 2008
Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale nu depaseste 10 nu poate depune plangere penala. Daca numarul acestor zile este mai mare de 10, dar mai mic de 60, poate depune plangere penala
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca si in situatia in care nu eram eu vinovat tot poate depune plangere penala ? Eu cred ca intentia lui este sa ceara bani pentru ca mereu spunea " ne intelegem noi cumva" .
Eu cum as putea sa ma indrept cumva impotriva lui?
danielopol a scris:

Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca si in situatia in care nu eram eu vinovat tot poate depune plangere penala ? Eu cred ca intentia lui este sa ceara bani pentru ca mereu spunea " ne intelegem noi cumva" .
Eu cum as putea sa ma indrept cumva impotriva lui?



In conditiile precizate in mesajul anterior, victima poate depune plangere penala impotriva Dvs. Organele abilitate vor stabili cine este vinovat de producerea accidentului.
Daca in urma accidentului ati fost prejudiciat (avarii suferite de autoturism, de exemplu) va puteti constitui parte civila in procesul penal. Daca nu se depune plangere penala va puteti indrepta impotriva respectivei persoane printr-o actiune civila. Prejudiciul trebuie dovedit.
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Nu am nici un prejudiciu la masina, nici macar praful de pe ea nu s-a luat. Care sunt organele care trebuie sa se pronunte? Mentionez ca politia mi-a spus deja ca vina apartine in totalitate pietonului.

Care este termenul in care se dau aceste raspunsuri?

Multumesc anticipat.
Dupa administrarea tuturor probelor procurorul va da o solutie fie de neinceperea urmariri, fie de trimitere in judecata. In cazul trimiterii in judecata sentinta va fi pronuntata de catre completul de judecata

Alte discuții în legătură

Contestatie retinere permis in vederea cercetarii all_ro all_ro Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa se contest retinerea permisului in vederea cercetarii pt un accident soldat cu victima. Consider ca ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna amandeal amandeal In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . ... (vezi toată discuția)