amandeal a scris:
La expertiza tehnica auto ( ITP efectuuat de organele de politie, masina mea a fost in parametrii , nu a vut nici o problema )
Plangerea penala este altceva decat aceasta declaratie ?
Ce mi se intampla daca ea face plagere penala . ( mentionez ca eu nu i-am inapoiat sandaua rupta - care poate veni in spijinul afirmatiei ca s-a impiedicat ).
Este clar ca victima necesita mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale. In acest caz urmarirea penala se pune in miscare numai la plngerea victimei. Exista posibilitatea rezolvarii pe cale amiabila a problemei (in limite rezonabile). In acest caz victima nu va depune plangere si urmarirea penala nu se pune in miscaare.
Ceea ce numiti Dvs. "expertiza tehnica auto" este de fapt verificarea starii tehnice a autoturismului dupa accident. In cadrul urmaririi penale, daca se pune in miscare, se va efectua, probabil, o expertiza tehnica auto de catre o persoana autorizata in acest sens. in cadrul acestei expertize se va stabili aspectele tehnice ale accidentului (modul de producere, posibilitatile de evitare, etc.). Despre drepturile ce le aveti in cazul efectuarii expertizei tehnice vom discuta la momentul potrivit.
In final va recomand rezolvarea problemei pe cale amiabila pentru a evita consumul de timp, nervi si bani.
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto