avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU VATAMARE CORPORALA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU VATAMARE CORPORALA

Buna ziua.

Am rugamintea sa ma ajutati.

In data de 22.09.2009 am avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident soldat cu vatamarea unui om, mai concret am lovit cu masina un batran care incerca sa traverseze strada prin loc nepermis.Drumul era usor in panta si curba,omul mi-a aparut in fata masinii din partea stanga, am franat si am evitat pe cat posibil, dar totusi l-am lovit cu partea dreapta a masinii.Omul a cazut jos, am chemat salvarea si i-am acordat primul ajutor.La spital s-a constatat in urma investigatiilor o rana la cap fara complicatii, fisura costala si fisuri la genunchi si glezna in urma carora i-au pus piciorul in gips.Batranul a fost externat in data de 26.09.2009.In declaratia care a dat-o politiei a spus ca nu depune plangere impotriva mea si ca nu stie daca va merge la IML sa scoata certificat medical.Totusi cei de la politie au intocmit dosar penal de vatamare din culpa pe numele meu.Vreau sa stiu si eu ce urmeaza sa se intample cu acest dosar, ce consecinte pot suporta avand in vedere faptul ca a mentionat ca nu depune plangere in declaratie si ca nu stie daca va scoate certificat medico-legal de zile de ingrijiri.

Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, nu mai imi gasesc linistea de atunci, numai la acel dosar ma gandesc...
Cel mai recent răspuns: OVIDIULUK20 , utilizator 11:38, 2 Noiembrie 2009
nu va ganditi la repercusiunile legii caci daca a traversat prin loc nepermis nu este vina dvs. mai mult nu va depune plangere.
cel mult sa va ingrijiti de el, ca este posibil sa i se traga moartea...stiti cum este la batrani cu membrele rupte.:">
Daca accidentul s-a petrecut asa cum l-ati prezentat, vinovatia apartine victimei si dosarul va fi inaintat cu propunerea de neincepere a urmaririi penale pentru vatamare din culpa. E bine sa mergeti la politie si sa va interesati de cursul dosarului.
Daca victima nu depune plangere penala totul este O.K.
Multumesc de raspuns,
As putea sa completez faptul ca nu mi-a fost retinut permisul de conducere in primul rand si aapoi pot spune ca a fost efectuata o expertiza tehnica a masinii din care a reiesit ca masina este din punct de vedere tehnic este OK.
Inca ceva,urmele de franare au vreo influenta in dosar?am avut in jur de 6-7m de frana din cate imi aduc aminte.
Multumesc pt interesul acordat
OVIDIULUK20 a scris:

Multumesc de raspuns,
Inca ceva,urmele de franare au vreo influenta in dosar?am avut in jur de 6-7m de frana din cate imi aduc aminte.
Multumesc pt interesul acordat



Pe baza lungimii urmelor de franare si a altor urme conservate la locul accidentului se poate stabili viteza de deplasare a autovehiculului.

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un batran care circula pe partea carosabila crycry85 crycry85 Buna ziua, Acum o saptamana am facut un accident: am lovit un batran care se deplasa pe partea carosabila, la un metru jumatate de trotuar, pe o straduta ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai unom unom Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)