avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am accidentat un batran care circula pe partea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am accidentat un batran care circula pe partea carosabila

Buna ziua,

Acum o saptamana am facut un accident: am lovit un batran care se deplasa pe partea carosabila, la un metru jumatate de trotuar, pe o straduta dintre blocuri. Eu ieseam dintr-o parcare iar inaintea virajului la stanga cand m-am asigurat, batranul era pe trotuar. Am intors privirea iarasi spre partea dreapta, iar cand am luat virajul, batranul a aparut in fata masinii, nu am putut sa-l evit. Viteza pe care o aveam era de 10-15 km/h. In urma impactului, victima s-a ales cu cateva zgarieturi la cot si umar si o vanataie la picior. Am uitat sa mentionez ca purta si aparat auditiv (are 75 ani). A fost dus la spital de salvare, dar i-au dat drumul imediat dupa ce i-au facut analizele.
Ulterior am aflat ca victima mai avusese un accident acum doi ani, pe trecerea de pietoni, de unde s-a ales cu o tija in picior.
Am fost la politie, am dat declaratie, permisul mi-a fost restituit, dar decizia finala a Procurorului o voi afla abia peste o luna si jumatate. Sunt foarte speriata, este primul accident, si as avea nevoie de o parere a dumneavoastra.
Cu familia nu reusesc sa ma inteleg, sotia batranului este foarte agresiva, si in plus de asta, incearca sa ma santajeze cu plangerea impotriva mea, contra unor sume de bani sau obiecte (telefon, aparat auditiv, etc).
In ziua cu incidentul i-am dat bani sa plateasca medicul, i-am cumparat medicamente batranului (cele de pe reteta) si le-am mai lasat 150 Lei.
Puteti sa ma ajutati va rog, sa-mi dati un sfat, sau sa-mi spuneti ce pedeapsa as putea sa primesc pentru acest accident?
Va rog sa luati in calcul si faptul ca familia ar putea sa depuna plangere impotriva mea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 20:10, 11 August 2009
Din cele spuse de dvs, nu cred ca s-ar putea argumenta nici macar o vatamare corporala din culpa...
Pentru vatamare corporala din culpa este necesar ca victima sa fi suferit vatamari care necesit ingrijiri medicale (nu neaparat spitalizare!) de cel putin 10 zile...!
Insa siguranta nu exista. De recomandat ar fi sa angajati un aparator.
Ar mai fi gandit sa va anuntati asigurarea rca... deoarece a avut loc un accident.
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Ati putea insa sa-mi spuneti, ce mi s-ar putea intampla in cel mai rau caz?
Nu vi se poate intampla absolut nimic deoarece conform Codului Rutier vina apartine in exclusivitate celui care a traversat strada sau drumul neregulamentar.
Asteptati decizia procurorului care o sa fie de neincepere a urmaririi penale!
Si linistiti-va!:D
Va multumesc mult! M-ati mai linistit un pic. Sper sa se termine cu bine totul... Multa sanatate!!!
Va rog sa considerati si faptul ca santajul (adica fapta sotiei) este in sine o infractiune, deci puteti sa comunicati doamnei, ca poate sa faca plangere (este dreptul ei consitutional), dar si Dvs. aveti acest drept si santajul este o infractiune care a avut loc in realitate fata de vatamarea corporala, ceea ce pare sa exista numai in capul doamnei.

Nu cred, ca aveti vre-un motiv de ingrijorare.

Alte discuții în legătură

Culpa comuna amandeal amandeal In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare wese wese In urma cu 4 zile am acrosat cu spatele o persoana , mentionez ca earam pe domeniul unei societati private. Am vrut sa duc victima la spital a refuzat , am ... (vezi toată discuția)