In urma cu 4 zile am acrosat cu spatele o persoana , mentionez ca earam pe domeniul unei societati private. Am vrut sa duc victima la spital a refuzat , am fost singur la politie si am povestit ce s-a intamplat si mi-au raspuns ca nu este pe un drum public si nu are ce sa faca.
Dupa 3 zile m-a sunat victima si mi-a zis ca o doare piciorul ,bun nici o problema am dus-o la spital la urgente acolo ia a zis ca a cazut , i-au facut o radiografie si i-au zis ca nu are nimic si au trimis-o acasa . a doua zi m-a sunat victima si mi-a zis sa-i dai 500 de ron si sa ne impacam. ce ar trebui sa fac ? Victima nu a fost la politie . mUltumesc?
Sa ii dati cei 500 de lei si sa semnati o chitanta/ document cum ca nu mai are alte pretentii financiare sau de alta natura, si ca nu va depune plangere prealabila.
Asta cu drumul public... lovirea este tot lovire indiferent unde se produce.
Are timp 3 luni sa mearga la politie sa depuna plangere prealabila pentru loviri/ vatamare. Chiar daca ar necesita 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a fi vatamare corporala din culpa, si astfel sa raspundeti in penal, tot s-ar putea indrepta impotriva dvs. pe latura civila si sa va ceara acesti bani sau chiar mai mult.
Ramane la aprecierea dvs, daca merge la politie si depune plangere, se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dar asa cum descrieti dvs nu cred ca in CML sa fie trecute mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale, astfel, solutia va fi de clasare. Are insa posibilitatea sa se adreseze instantei civile pentru despagubiri.
Daca vreti sa stingeti conflictul din acesta faza, o despagubiti cu suma la care va intelegeti, incheiati un acord de mediere in acest sens, in care sa stipulati clar ca pe viitor nu mai are nici un fel de pretentie, de nici o natura, in legatura cu respectivul incident.
In cazul in care ati avut un RCA valabil, nu mai platiti nimic din buzunarul dumneavoastra! Polita RCA acopera si prejudiciul produs , in cazul dumneavoastra, vatamare corporala, ce de fapt conform noului cod de procedura penala este lovire... Eu personal a-si lasa "victima" sa faca ce doreste, in cazul in care se adreseaza instantei civile, a-si chema in garantie societatea de asigurare, care a emis polita.
Multumesc pentru raspunsuri, din punctul meu de vedere sa faca ce vrea, rca-ul este valabil , am fost si la politie si am spun ce s-a intamplat . Eu consider ca "victima" incearca sa profite pt. obtinerea unei sume de bani.
Faceti un denunt pt santaj apoi oferiti-va disponibilitatea pt a-i da bani.
Asa cum spuneau si colegii de mai sus, infractiunea de vatamare corporala nu exista iar fapta nu s-a petrecut pe drumul public. fiind pe teritoriul unei societati comerciale, se poate lasa cu dosar de accident de munca la ITM si o incurca administratorul.