avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai

Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate intampla.
Este vorba de un accident usor dar in care este implicat un pieton. Luni seara ma intorceam de la serviciu pe Stefan cel Mare dinspre Obor spre Victoriei. Cu putin inainte de poarta stadionului Dinamo, circuland pe banda de langa linia de tramvai, pentru ca masina din fata a franat si a pus avariile am decis sa il depasesc pe linia continua si sa imi continui drumul pe linia de tramvai pana cand voi putea reintra pe banda pentru ca directia era spre Piata Romana. Am depasit, nu aveam viteza mare, eu o aproximez undeva la 30-40 km si am cautat sa reintru dar am fost blocat. Am mers si mai in fata asigurandu-ma sa fac dreapta si sa ma incadrez cand am vazut sarind in pozitie laterala printre masinile care inca circulau un pieton la aproximativ 2-3 m in fata. Am pus instantaneu frana, am tras stanga de volan si am reusit chiar sa claxonez. Nu pot decat sa apreciez ca masina din dreapta fata a reusit sa franeze iar apoi m-am trezit cu pietonul lovind masina sau invers, cert e ca eu ma deplasam deja in alta directie. Am oprit, m-am uitat si vazand ca se ridica si sta in picioare am decis sa parchez pe partea opusa incat nu puteam sa las masina pe linia de tramvai. M-am intors imediat, am luat pietonul care statea in picioare nesprijinit si se tinea de cap si am plecat cu el spre spitalul Floreasca unde am declarat accidentul, l-am condus la examinare si am asteptat politia.
Am fost foarte atent, cred ca daca as fi avut viteza si intentie clara sa merg pe linia de tramvai pietonul ar fi ajuns pe capota sau Doamne fereste poate si sub ea. In momentul cand l-am vazut langa masina din fata dreapta pietonul sarea si era cu spatele spre mine.
Mentionez ca avariile masinii sunt oglinda ciobita si cu suportul ei de plastic cazut, farul spart insa pot sa spun ca nu l-am agatat cu fata din ce am simtit in impact si cred mai degraba ca s-a spart intrucat pietonul a aterizat pe aripa masinii.
Martora a fost toata soseaua insa nimeni nu a oprit sa ajute sau sa declare ceva.
Pietonul spunea ca este lovit la cap si la sold si a fost externat imediat.
Au urmat alcool testul cu rezultat zero, indicarea locului care a fost la fel si in cazul meu si al pietonului si masurarea distantei de franare de 11 m, declaratia la politie pe care am facut-o exact cum am descris-o si mai sus. In prezent astept ca si pietonul sa dea o declaratie si sa faca sau nu o plangere. Am vorbit cu el sa vad ce face, l-am sunat chiar cand era in drum spre IML. Mi-a mai spus ca medicamentele prescrise de medic sunt nurofen si altceva similar.
La politie mi s-a retinut permisul si mi-a fost data o dovada. Pe procesul verbal intocmit si alaturat dovezii de accident pentru reparare politistul a scris ca eu ma fac vinovat de circulatie pe lina de tramvai iar pietonul de traversare prin loc interzis. De asemenea ca s-a deschis un proces de urmarire penala.
As vrea sa va rog sa imi spuneti daca pietonul nu ar fi trebuit si el testat cu testul de alcool, daca e ceva care poate am uitat sau am omis si ma poate ajuta si care pot fi situatiile cu care va trebui sa ne confruntam cei doi implicati in accident.

Va multumesc si apreciez eforturile voastre. Imi cer scuze pentru felul in care am folosit termenii ne-cotidieni dar ca scuza nu am mai avut nici un fel de accident de circulatie desi conduc de 7 ani.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:42, 23 Septembrie 2008
Buna seara !
Pentru a exista fapta de vatamare corporala din culpa, ar trebui ca persoana vatamata sa obtina un certificat medico-legal de 10 zile de ingrijire medicala, sau mai mult. Altfel, dosarul se va solutiona la parchet prin neinceperea urmaririi penale. De asemenea, pentru ingrijiri intre 10 si 60 de zile, persoana vatamata ar trebui sa depuna plangere prealabila in term,en de 2 luni, caz in care oricum va puteti impaca sau isi poate retrage plangerea.
Puteti lua legatura cu persoana vatamata pentru a declara expres la politie ca nu depune plangere penala... Sunt multe de spus...
Daca ati avut o urma de franare de 11 m este clar, fara sa fi expert, ca autoturismul nu poate fi oprit in 2 ... 3 m.
Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale depaseste 10, solutia cea mai buna este impacarea. Personal, vad vinovatia exclusiva a pietonului.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un accident pe trecere pietoni nanuc nanuc Veneam dinspre serviciu spre casa, pe banda a treia. Pe banda a doua la o anumita distanta era un autoturism \"scoala\" care a oprit brusc la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum cateva zile am accidentat un barbat in varsta, ... RaZwAnnn RaZwAnnn Buna ziua! Acum cateva zile am accidentat un barbat in varsta, parea undeva la 70-80 ani, pe trecerea de pietoni in Bucuresti. Initial am oprit la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala grava adrian26 adrian26 Buna seara, As avea nevoie de o parere de specialitate in legatura cu un accident. Inainte de Craciun, seara la ora 18:00 circulam pe un drum national cu ... (vezi toată discuția)