avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate FlorinSC

Activitate FlorinSC

Multumesc mult pentru raspuns!

Terenul dacă e înscris în Cartea Funciara pe numele dvs e a dvs.

Exista vreo posibilitate ca dezvoltatorul sa fi cedat portiunea de dupa gard a acelui teren primariei, si eu sa fi primit de la notar niste acte care nu sunt actualizate? Unde ar trebui sa ma adresez ca sa verific situatia exacta?

Astfel, nu se pot realiza lucrări fără acceptul dvs.

Fiind vorba de lucrari pentru realizarea de retele de utilitati, exista vreo obligatie legala pentru mine de a permite desfasurarea lor, chiar daca terenul nu este in domeniul public? Daca nu, ce pot face concret pentru oprirea lucrarilor?

Scuze ca va bombardez cu intrebari, sper sa gasiti timp sa-mi lamuriti macar o parte din ele. Multumesc anticipat, o zi buna!

Buna ziua,
Acum cativa ani am achizitionat o casa de la dezvoltator. Pe contractul de vanzare cumparare facut la notar apare imobilul si doua terenuri cu numere cadastrale (terenul de sub casa, si terenul din jurul casei). De asemenea am primit schitele cadastrale ale celor doua terenuri. O parte din terenul din jurul casei (in partea din fata) se afla dincolo de gardul care delimiteaza proprietatea, pe marginea strazii. Dezvoltatorul spune ca a fost obligat de primarie sa retraga gardul, dar ca portiunea respectiva de teren de pe marginea drumului este in continuare proprietatea mea. Concret, gardul din fata casei se afla la aprox. 4 metri distanta de peretele casei, iar pe schita cadastrala apare ca terenul are 8 metri din peretele casei. Care este de fapt statutul juridic al acelei portiuni de teren? Intreb pentru ca deja un furnizor de utilitati a facut sapaturi si a ingropat un cablu de curent pe portiunea respectiva de teren, fara sa informeze sau sa ceara voie, si acum se pregatesc alte lucrari. Pot face ceva pentru a opri lucrarile, sau cel putin pentru a fi despagubit?