avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate inna

Activitate inna

In momentul decesului bunicii naturale, familia avea banii dar nu si posibilitatea de a cumpara imobilul. Aceasta a aparut ulterior casatoriei bunicului cu actuala sotie. Fiind casatorit cu ea, bunul imobil a devenit comun. Astfel ca pe actul de proprietate sunt amandoi trecuti. Bunicul era recasatorit legal cand a achizitionat apartamentul.
Din pacate, desi sunt amandoi perfect lucizi, varsta inaintata si mentalitatile lor sunt o mare problema in rezolvarea situatiei. Bunicul refuza orice act notarial pentru ca, desi are 83 de ani, considera ca mai are cel putin 10 ani de trait si l-a jignit faptul ca le-am solicitat clarificarea situatiei.
Singura dispusa sa mearga la notariat/avocat pentru semnarea unui act este bunica. Tocmai bunica...

In ce masura as putea rezolva aceasta situatie fara actele casei, doar prin prezenta bunicii? Pentru ca, evident, bunicul nici actele nu vrea sa ni le dea... Nu poate concepe ca fara existenta actului de adoptie, noi nu avem cum s-o mostenim pe bunica. Considera ca aceste "minore" probleme pot fi rezolvate de noi ulterior, fara sa-i implicam pe ei acum, insa eu nu vad cum.
Buna ziua,

Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au cumparat iar proprietari acum sunt bunicul meu si sotia lui.
Nu au avut alti copii, mama nu a avut frati sau surori. Bunica are rude (o sora si doi frati).
Intrebarea mea este ce se va intampla cand va veni momentul deschiderii succesiunii pentru bunica mea "vitrega"?
Banuiesc ca daca bunicul ii va supravietui, va fi cel care o va mosteni.
Insa daca el va deceda primul, cine o va mosteni legal pe bunica?

Ce act ar putea ajuta evitarea problemelor in momentul deschiderii succesiunii? Bunica considera ca mama e ca si fiica ei (dar n-a existat act de adoptie vreodata), mama considera ca imobilul i se cuvine (pentru ca a fost platit cu banii mamei ei si ai bunicului) dar eu am sentimentul ca ne asteapta o surpriza neplacuta daca lasam lucrurile asa.

Multumesc