avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate dorianmihaela

Activitate dorianmihaela

Răspuns la discuția Mostenire
contractul pt casa a fost semnat la notarat in comuna, asa ca voi incepe cautarea de acolo. clauzele contractuale nu le-a respectat nimeni, caci batrana si acum, contrar varstei ajuta ea pe altii. de fapt, au fost facute ca a doua sotie a tatalui meu sa nu aiba parte, iar clauzele au fost trecute in contract la insistenta notarului(lucru laudabil). faptul ca pot fi usor atacate, ma bucura, caci eu renunt fara probleme la contract daca bunica o cere, drept dovada ca recunosc ca inafara de cate un telefon pe saptamanal si ajutor mai mult fizic atunci cand a facut cate o pomana, nu am facut nimic, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre ceilalti.oricum acest lucru mi-e clar si multumesc.
pamanturile sunt o parte pe numele bunicii, are titlu de proprietate pe ele, iar o parte sunt pe numele bunicului (sotul defunct). pamanturile sunt mostenire de la parinti au obtinut titluri de proprietate pe ele, in urma retrocedarilor. intrebarea e :nu poate sa vanda singura nici macar cele cu titlu de proprietate pe numele ei?multumesc inca o data.
Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua. Am o problema... de fapt este problema unei batrane de 84 ani, bunica mea... sotul (bunicul meu) i-a murit acum 2 ani, unul din baieti(tatal meu), acum 9 ani, iar celalalt baiat, acum 6 luni. au ramas nurorile si nepoti de la ambii copii.pe casa are contract de v-c cu intretinere ( formal- ca nu a cerut si nu i-au dat nimic cumparatorii..unul sunt eu), dar are pamant, o parte cu titlu pe numele ei, o parte pe numele sotului defunct... vrea sa vanda din el si la notariat i s-a spus ca nu poate fara nepoti. mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea pana acum.eu sunt departe, iar ceilalti nepoti, trec pe la ea, la cateva luni, doar sa verifice daca nu a disparut ceva din curte, sau sa ceara ceva...
si inca o problema... cand s-a facut actul de v-c (acum 15 ani), aveam putin peste 18 ani...sunt coproprietara cu unchiul meu actele au ramas la el, din motive...... acum eu nu am nici un fel de act... si nici batrana, ca dupa moartea unchiului, verisorii mei, i-au luat actele, pe motiv ca tr sa vada care e situatia, si nu vor sa le inapoieze...cum se poate intra in posesia actelor? pot aparea probleme? multumesc anticipat.