avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Activitate preda1

Activitate preda1

Am inteles , ma voi gandi . Multumesc .
Ramane insa o intrebare - daca in actiunea de drept comun introdusa , cronologia faptelor comise de creditor/executor din cadrul procedurii de executare silita si enumerarea acestora , pana la solicitarea celor mentionate , este o contestare a executarii silite sau nu ?
Multumesc
Inteleg , ceea ce imi spuneti insa , am avut candva incredere intr-un profesionist care nu si-a facut treaba asa ca este discutabila o asemenea decizie . Intrebarile as spune ca sunt clare respectiv : 1. daca am deja o contestatie la executare in faza apelului o a doua , nu va duce imediat la exceptia autoritatii/puterii de lucru judecat invocat de catre instanta de fond ? De aceea as opta pentru actiunea de drept comun , chiar daca este vorba de o procedura de executare - eu nu mai contest executarea , decat din perspectiva constatarii prescriptiei si a clauzelor abuzive , avand in vedere si cele doua decizii despre care am amintit aparute ulterior anului 2017 , pentru ca daca ar fi aparut inainte de pronuntarea instantei de fond si la momentul introducerii contestatiei as fi putut sa le mentionez . In actiunea de drept , amintesc de procedura de executare ca si cronologie a faptelor , nu solicit decat constatarea prescriptiei si a existentei clauzelor abuzive , respectiv suma care mi se pune in sarcina - considerati ca este o contestare a executarii silite ? 2. in privinta cadrului procesual pasiv , de asemenea intrebarea cred ca este clara - se refera la mentionarea partilor sau nu ?
Multumesc
Calificarea contestatie la executare sau actiune de drept comun ,
Buna ziua ,
Este vorba de un dosar de executare silita si are urmatoarele dificultati : incepe in 2013 dupa care este lasat in nelucrare pana in 2017 , cand se inscrie la masa credala . Depun contestatie la executare fata de ultimul act , adica proiectul de distribuire cand vad ca s-au inscris la masa credala , invocand prescriptia dreptului la actiune . Instanta de fond , respinge , motivand prin art.712 , alin 3 , care nu este intemeiata , avand in vedere ca nu se mentioneaza in legislatie ( coduri si decretul 167 ) fata de care act de executare trebuie constatata prescriptia , primul act de executare sau ultimul , acum dosarul este in faza apelului . Intre timp , au aparut doua decizii , una a Tribunalului definitiva in alta cauza nu a mea , care spune ca este prescris dreptul , atata timp , cat in cadrul procedurii de executare nu sunt efectuate acte de executare valide si decizia CJUE cu privire la invocarea clauzelor abuzive in timp . Aceste doua decizii le invoc in fata instantei de apel , in calitate de parte vatamata si legea imi permite aceasta .- urmeaza sa fie judecat . Separat , insa am introdus si actiune pe dreptul comun , pretentii , fata de creditor si executor , prin care solicit cele mentionate mai sus - constatarea prescriptiei fata de dreptul la actiune si constatarea existentei clauzelor abuzive din contract . Primesc notificare de la judecatoria respectiva , care imi spune , urmatoarele : sa precizez daca este contestatie la executare sau actiune de drept comun si la cel de al doilea aspect sa mentionez cadrul procesual pasiv . Intrebari : 1. Intrucat , am deja depusa o contestatie la executare care este in acest moment in apel , intentia mea este sa merg pe actiune de drept comun ( pretentii ) , este abordarea corecta ? 2. Ce inseamna cadrul procesual pasiv - se refera la identificarea partilor ? Adica sa mentionez in clar , desi am facut-o deja , datele de identificare ale creditorului si executorului ?
In speranta ca voi primi niste raspunsuri , cat de curand ,
Multumesc mult