avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate Erica13

Activitate Erica13

Mulțumesc frumos!

Adrian ALBU a scris:

Singura soluție este de a chema banca și pe fostul soț în judecată pentru constatarea preluării creditului de către fostul soț. În cadrul acestei acțiuni, dacă banca ridică obiecțiuni, fostul soț poate să fie obligat să aducă noi garanții.


Este și contractul de credit la dosar. Și în sentința scrie " astfel, am convenit cu pârâta ca imobilul în discuție sa îmi revină în integralitate, în condițiile în care eu, ma oblig sa preiau creditul bancar pe care l-am contractat împreună. Astfel, eu... urmează sa achit ratele bancare ale acestui credit ipotecar, pana la finalizarea acestora, adică pana la finalizarea creditului bancar. "
De vândut nu îl puteam vinde ca trecuse doar un an de când făcusem creditul. Iar el avea adeverințe și un dosar pregătit pt banca și am fost convinsa ca banca va accepta, dar nu s-a încadrat (sau asa mi s-a spus).. Plătește ratele ce-i drept, dar eu sunt titular la credit și tot timpul ba mi se retrag bani pt asigurări din contul personal, ba pt alte taxe.. Plus ca nu pot face un alt credit pe numele meu...
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Partajul dintre dvs ca soti nu este opozabil si bancii. Dvs aveti un contract cu banca si tb sa il rspectati.....ambii.

Ati fost sfatuita gresit si s a procedat gresit. In cadrul partajului tb inclus atat activul (bunul imobil), cat si pasivul (creditul bancar). Ceea ce tb sa faceti era sa il fortati sa aduca un alt bun imobil garantie sau un alt girant ori sa vindeti imobilul sa achitati creditul si daca mai ramaneau bani ii partajati.

Din pacate acum nu aveti ce sa faceti spre a iesi din contract....depindeti de el si de banca si mai putin de actiunile dvs.

Da, asta este problema ca nu vreau sa mai figurez într un credit care nu îmi aduce nici un beneficiu, ba chiar ma încurcă pt ca nu pot face un alt credit.

gi-jane2 a scris:

corect, dar nu asta e problema, omul plateste.. problema e ca femeia e in contract cu banca si pe langa faptul ca fata de banca e obligata , nu poate face un alt imprumut daca ar vrea, pt ca figureaza cu asta.

Da. Este și contractul de credit la dosar. Și în sentința scrie " astfel, am convenit cu pârâta ca imobilul în discuție sa îmi revină în integralitate, în condițiile în care eu, ma oblig sa preiau creditul bancar pe care l-am contractat împreună. Astfel, eu... urmează sa achit ratele bancare ale acestui credit ipotecar, pana la finalizarea acestora, adică pana la finalizarea creditului bancar. "

Adrian ALBU a scris:

În sentința de partaj s-a constatat și pasivul reprezentat de creditul bancar ?

Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului fostului sot i-a rămas apartamentul dobândit prin credit bancar, cu condiția sa preia creditul și sa achite ratele. Ratele le achita, dar creditul e încă pe numele meu. Soluția băncii ca eu sa nu mai figurez la credit a fost ori sa preia creditul ori sa îl achite integral. Ceea ce nu s-a întâmplat. Să-l preia nu poate ca nu are venituri în tara și cele din afara spune ca nu ii sunt acceptate, iar de achitat nu vrea. Ce pot face sa respecte partajul iar eu sa nu mai figurez cu credit pe numele meu la banca? Mulțumesc!