avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului ...

Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului fostului sot i-a rămas apartamentul dobândit prin credit bancar, cu condiția sa preia creditul și sa achite ratele. Ratele le achita, dar creditul e încă pe numele meu. Soluția băncii ca eu sa nu mai figurez la credit a fost ori sa preia creditul ori sa îl achite integral. Ceea ce nu s-a întâmplat. Să-l preia nu poate ca nu are venituri în tara și cele din afara spune ca nu ii sunt acceptate, iar de achitat nu vrea. Ce pot face sa respecte partajul iar eu sa nu mai figurez cu credit pe numele meu la banca? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Erica13 , utilizator 21:48, 17 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul dintre dvs ca soti nu este opozabil si bancii. Dvs aveti un contract cu banca si tb sa il rspectati.....ambii.

Ati fost sfatuita gresit si s a procedat gresit. In cadrul partajului tb inclus atat activul (bunul imobil), cat si pasivul (creditul bancar). Ceea ce tb sa faceti era sa il fortati sa aduca un alt bun imobil garantie sau un alt girant ori sa vindeti imobilul sa achitati creditul si daca mai ramaneau bani ii partajati.

Din pacate acum nu aveti ce sa faceti spre a iesi din contract....depindeti de el si de banca si mai putin de actiunile dvs.
În sentința de partaj s-a constatat și pasivul reprezentat de creditul bancar ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu au citat si banca, degeaba..

Adrian ALBU a scris:

În sentința de partaj s-a constatat și pasivul reprezentat de creditul bancar ?

Părerea mea este că nu contează dacă au citat sau nu banca, este vorba despre stabilirea activului și pasivului într-o comunitate de bunuri.
pai, cred ca s-a stabilit prin partaj ca omul ia casa si plateste ratele, ceea ce si face.
Nu are cum sa preia ratele prin contract, ca nu tine de el, ci si de banca, de aia zic ca trebuia citata si in cadrul procesului sa fi zis ce conditii trebuie sa indeplineasca ca sa preia creditul.

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil achizitionat prin credite bancare friana friana In timpul casatoriei, am achizitionat un imobil prin 2 credite bancare: unul in valoare de 75% (40.000 eur) din valoarea de cumparare a imobilului prin credit ... (vezi toată discuția)