avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan gaby

Activitate Bogdan gaby

Expertiza de specialitate o avem. Un inginer topograf a masurat terenul si a intocmit documentatia respectiva. Suma pe care a cerut-o avocatul poate ca este modica(Avand in vedere ca nu am mai fost in instanta pana acum si nu am mai avut tangente cu domeniul juridic, nu stiu ce inseamna o suma modica pentru un avocat), insa as dori sa stiu pe ce criterii se stabileste acea suma din care voi plati 3-5% pe care i-ati mentionat. Legat de cheltuieli si sume pe care le-am primit, va dau mai multe detalii in privat.
Calculul taxei de timbru pentru succesiunea in instanta

Buna ziua!
As avea o intrebare legata de urmatoarea situatie.
Parintii doresc sa intabuleze un pamant mostenit din partea tatalui. Li s-a recomandat sa mearga pe cale de succesiune in instanta. Au discutat cu un avocat pentru acest lucru. In urma discutiei au aflat si costurile la care se ridica toata procedura. Personal mi s-au parut costurile foarte mari asa ca m-am interesat putin de subiect. Am aflat ulterior ca mare parte din cost e o asa numita taxa pe timbru(posibil sa gresesc in exprimare). Intrebarea mea este: Cine stabileste acea taxa? Cum as putea sa o calculez eu?
Va multumesc!
cu stima