avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate dramaviking

Activitate dramaviking



latka a scris:

1. "Toti" nu plătesc apa, ci doar apometrul și montajul și o fac pentru ca e proprietatea lor.



1. Ok, perfect, multumesc frumos!

latka a scris:

2. Chiria e chirie, apa e utilitate consumată pe parte comună, intra în bilantul de consum apa pe condominiu. Costul acelui consum se repartizează celui ce folosește. Adică acelui chiriaș.



2. Se repartizeaza tot pe lista de plata, nu?


latka a scris:

Spațiul respectiv este (si) al dvs. Dacă va interesează câtă apă se consuma, fiind proprietatea (si) a dvs. trebuie sa montați apometru. Dacă nu, nu. Nu inteleg ce mare cheltuiala, a tuturor, ar fi. Daca ati zis ca e important acel consum. Chiriasul nu are nici o obligatie, dotarile se suporta de catre proprietari.

Banii din chirie nu, se duc în fondul de reparații.


Dotarile da, le plateste Asociatia, dar apa consumata ne intereseaza sa stim cum i-o repartizam incat sa intre in fondul de rulment pentru a putea plati consumul acela extra care se va regasi pe factura.

Chiriasul consuma apa exclusiv pentru el, de ce sa plateasca toti?

O sa punem apometru, dar cum se poate repartiza cheltuiala asta numai lui atat timp cat nu se poate recupera din chirie (avand in vedere ca merge in fondul de reparatii)? O poate adauga administratorul pe lista de plata, adaugand astfel un pseudoapartament?


latka a scris:

Este parte comuna, pe care o dotati, proprietarii, cu apometru, care va ramine proprietate comuna, nu pleaca chiriasul cu proprietatea altuia. De aceea suma de montaj si achizitie se imparte la proprietari, asa e legea.Chiriasul consuma doar apa.


Tocmai asta va intreb, chiriasul nu este din bloc, spatiul acela nu este apartament.

Legal se poate repartiza consumul de apa pe listele de plata in dreptul lui? Adica se mai poate adauga un rand si distribui acolo si folosi banii aceia plata facturii de apa?
Da, dar consumul este facut doar de persoana care inchiriaza, nu este corect sa se imparta tuturor.

Se poate adauga pe lista de plata daca nu este considerat apartament, incat sa i se atribuie doar costurile de la apa si atat?
Bună ziua, sunt membru al unei asociații de proprietari foarte recent înființată unde avem un spațiu comun închiriat unui chiriaș cu destinația de depozit. Acest chiriaș plătește o sumă inclusă în chirie care este destinată fondului de reparații/imbunatatire confort, conform contractului de închiriere actual. Totuși, acest spațiu consumă apă, iar noi nu avem un apometru separat pentru a măsura acest consum.

Cum putem legal să redirecționăm o parte din banii plătiți de chiriaș pentru a acoperi costurile de apă, având în vedere că fondul de reparații/imbunatatire confort este destinat exclusiv reparațiilor și investițiilor?

Există vreo modalitate legală de a ajusta sau restructura plățile pentru a include costurile de apă într-un mod conform cu legislația actuală?
Buna ziua,

Se pot tine Adunari Generale pentru Asociatiile de Proprietari in perioada urmatoare? Sau care sunt conditiile?
Se poate folosi fondul de imbunatatire confort pentru repararea coloanelor de apa din bloc?

Sau ce se poate face mai exact cu acest fond?

Pentru asociatie sau administrator?
Pentru asociatie sau administrator?
Care este sanctiunea pentru asociatia de proprietari sau persoana angajata in functia de administrator in cazul in care nu are atestat desi este angajata ca administrator deja de cateva luni ?