avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate yuli77

Activitate yuli77

Ynocenta am impresia ca nu prea esti documentată în acest domeniu.
Nu mai vorbi prostii daca nu stii despre ce este vorba .......
Există lege care interzice accesul la mai puțin de 60 cm de o proprietate privată.....
Iti dau acest text preluat...
"Astfel, premisele limitării dreptului de proprietate se găsesc în prevederile art. 44 alin. (1) teza a II-a din Constituţie, conform cărora conţinutul şi limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege şi în cele ale art. 555 alin. (1) din Codului civil român care, în partea sa finală, prevedere că dreptul de proprietate se exercită în limitele determinate de lege. În cele de mai jos ne propunem să trecem în revistă principalele astfel de limitări pe care trebuie să le aibă în vedere un dezvoltator, persoană fizică sau persoană juridică, anterior achiziţiei unui teren în vederea edificării unei construcţii sau, dacă este deja titularul dreptului de proprietate asupra unui teren, anterior pregătirii proiectului tehnic şi a obţinerii autorizaţie de construire corespunzătoare. Limite de natură a asigura bune raporturi de vecinătate Buna vecinătate, deşi este instituită în interes privat, constituie un principiu care trebuie respectat în exercitarea dreptului de proprietate. Limitările de natură a asigura bune raporturi de vecinătate sunt enumerate şi detaliate în cuprinsul Codului civil român, iar o serie dintre acestea trebuie avute în vedere anterior edificării unei construcţii, cum ar fi: (a) picătura streşinii, (b) distanţa minimă în construcţii şi distanţa minimă pentru arbori, ca de altfel şi lucrările intermediare cerute pentru anumite construcţii, lucrări şi plantaţii, (c) vederea asupra proprietăţii vecinului, (d) dreptul de trecere în vederea accesului pietonal şi/sau cu autoturismul, pentru utilităţi şi pentru efectuarea unor lucrări. O atenţie deosebită trebuie acordată distanţei minime dintre construcţii, având în vedere că eliberarea unei autorizaţii de construire cu încălcarea sau nerespectarea obligaţiilor în acest sens poate duce la implementarea unor măsuri de remedire extrem de costisitoare sau chiar anularea acesteia în instanţă. Astfel, Codul civil român instituie obligaţia potrivit căreia proprietarul unui teren poate realiza orice construcţii sau lucrări numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 cm faţă de linia de hotar care desparte proprietatea sa de proprietatea sau proprietăţile învecinate, dacă prin lege ori prin regulament de urbanism nu se prevede altfel. În acest sens, trebuie avut în vedere faptul că regulamentele de urbanism aferente planurilor urbanistice generale şi/sau planurilor urbanistice zonale instituie, de cele mai multe ori, distanţe minime între 5 şi 10 metri, mult superioare limitărilor prevăzute în Codul Civil Român; derogarea de la distanţa minimă se poate face fie prin actualizarea documentaţie de urbanism aplicabile, fie prin acordul părţilor, exprimat printr-un înscris.
Documenteaza-te !
Buna ziua .
Ati gasit vreo solutie ?
Mă aflu în aceiași situație.
Vă rog daca ati reusit ceva să-mi spuneți si mie.
Multumesc.
Buna ziua.
Mă aflu în aceiași situație.
Acest gang de trecere nu este folosit doar de locatarii blocului. Ci de foarte multe persoane din alte blocuri care îl folosesc ca si scurtătură . Chiar nu exista nici o lege care să delimiteze trecerea fata de imobilul de la parter ?
spinoglu a scris:

Asa cum a spus Ynocentta, acel trotuar este in proprietatea tuturor locatarilor, dar poti sa ceri acordul vecinilor (a celor care nu umbla noaptea pe sub geamuri) si sa pui un gard din sarma. Eu am vazut cam peste tot asa ceva, si nici nu cred ca au intrebat.

Buna ziua.
Am si eu o problemă, va rog frumos daca ma puteti ajuta.
Locuiesc la parterul unui bloc iar între bloc si clădirea urmatoare există o trecere pietonala fix pe lângă peretele exterior al apartamentului meu.
Deseori atât ziua cat si noaptea acest gang de trecere este folosit de tot felul de indivizi distrugînd izolația exterioară a apartamentului meu, uneori chiar stationeaza pe acest gang pentru a consuma băuturi alcoolice sa sa fumeze în dreptul geamului de la dormitor iar noi suntem nevoiți să suportăm toată gălăgia făcută de ei.
As dori sa stiu care este limita legală privind trecerea persoanelor pe lângă peretele exterior al locuinței . Mentionez ca mai exista si altă cale de acces dar oamenii sunt comozi si nu vor sa ocolească ,folosind această scurtătură.
Doresc sa închid acest gang de trecere si de aceea va rog sa ma ajutați cu sfatul dumneavoastră!
Am depus cerere la primăria orașului cat si la administrația blocului .(administratorul nu dorește să ne ajute , fiind-ui de folos în interes propriu , flosind ca si scurtătură nedorind ca el sa ocolească 50 de metri în puls.
Multumesc!