La inceputul anului am inchiriat un loc de parcare in complexul rezidential in care locuiesc.
Locul de parcare se invecineaza cu un santier unde acelasi dezvoltator mai construieste un bloc, santierul fiind delimitat de un gard din plasa metalica.
Cu trecerea timpului, gardul respectiv a inceput sa se deterioreze din punct de vedere tehnic. Am anuntat inca din Aprilie ca exista pericolul ca gardul respectiv sa cada peste masina, insa nu s-a luat nici o masura.
Acum 2 saptamani s-a produs inevitabilul...in timpul unei furtuni, gardul a cazut pe masina.
Am anuntat persoana responsabila cu locurile de parcare si la insistentele ei nu am mers la Politie.
Ziua urmatoare am mers la Reprezentanta si am solicitat un deviz de reparatie.
Am avut si o intalnire cu un reprezentant al dezvoltatorului imobiliar in urma careia mi-au propus sa nu repar masina in reprezentanta datorita costurilor mari, ci la service'ul autorizat al unui colaborator de-al lor. Am fost de acord.
Dupa cateva zile de la intalnirea respectiva, am primit un raspuns de la o casa de avocatura prin care ma informau ca dezvoltatorul imobiliar ii imputerniceste sa il reprezinte, si ca nu or sa ma despagubeasca in nici un fel.
Argumentele lor sunt: - caz fortuit intrucat in seara respectiva a existat un cod galben de la ANM (desi eu am anuntat de mai multe ori faptul ca gardul respectiv risca sa cada pe masina).
- faptul ca nu exista elemente care sa justifice starea auto inainte de producerea evenimentului. ( desi le-am trimis poze cu gardul cazut pe masina)
- in viziunea lor, Locatorul si-a indeplinit toate obligatiile contractuale in momentul in care au indepartat gardul de pe locul de parcare a 2-a zi iar contractul nu prevede in mod explicit vreo obligatie referitor la acoperirea daunelor.
Mai pot apela la Politie acum? Voi fi amendat pentru ca nu am anuntat evenimentul in 24 h?
Ca pagubit, am dreptul sa imi aleg orice service pentru reparatii ? ( stiu ca in cazul RCA am, dar as vrea sa stiu daca exista un articol de lege care sa acopere si situatia mea)
Buna ziua,
Angajatorul meu dispune de cantina propie si motiveaza ca datorita acestui fapt nu are obligatia de a preda angajatilor Tichetele de Masa din moment ce la pauza de pranz ofera o masa calda in incinta companiei.
Mentionez ca pe fluturasul de salariu apare ca retinere un Impozit pentru aceste tichete de masa si din ce am inteles, ele sunt emise si folosite direct de cantina pentru achizitionarea de MP.
Aceasta este practica legala?
Are angajatorul dreptul de a folosi in mod direct tichetele de masa sau ca angajat am dreptul sa aleg intre a lua masa la Cantina intreprinderii sau Tichetele de masa?
Multumesc frumos!