avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La inceputul anului am inchiriat un loc de parcare in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La inceputul anului am inchiriat un loc de parcare in complexul ...

La inceputul anului am inchiriat un loc de parcare in complexul rezidential in care locuiesc.
Locul de parcare se invecineaza cu un santier unde acelasi dezvoltator mai construieste un bloc, santierul fiind delimitat de un gard din plasa metalica.
Cu trecerea timpului, gardul respectiv a inceput sa se deterioreze din punct de vedere tehnic. Am anuntat inca din Aprilie ca exista pericolul ca gardul respectiv sa cada peste masina, insa nu s-a luat nici o masura.
Acum 2 saptamani s-a produs inevitabilul...in timpul unei furtuni, gardul a cazut pe masina.
Am anuntat persoana responsabila cu locurile de parcare si la insistentele ei nu am mers la Politie.
Ziua urmatoare am mers la Reprezentanta si am solicitat un deviz de reparatie.
Am avut si o intalnire cu un reprezentant al dezvoltatorului imobiliar in urma careia mi-au propus sa nu repar masina in reprezentanta datorita costurilor mari, ci la service'ul autorizat al unui colaborator de-al lor. Am fost de acord.
Dupa cateva zile de la intalnirea respectiva, am primit un raspuns de la o casa de avocatura prin care ma informau ca dezvoltatorul imobiliar ii imputerniceste sa il reprezinte, si ca nu or sa ma despagubeasca in nici un fel.
Argumentele lor sunt: - caz fortuit intrucat in seara respectiva a existat un cod galben de la ANM (desi eu am anuntat de mai multe ori faptul ca gardul respectiv risca sa cada pe masina).
- faptul ca nu exista elemente care sa justifice starea auto inainte de producerea evenimentului. ( desi le-am trimis poze cu gardul cazut pe masina)
- in viziunea lor, Locatorul si-a indeplinit toate obligatiile contractuale in momentul in care au indepartat gardul de pe locul de parcare a 2-a zi iar contractul nu prevede in mod explicit vreo obligatie referitor la acoperirea daunelor.
Mai pot apela la Politie acum? Voi fi amendat pentru ca nu am anuntat evenimentul in 24 h?
Ca pagubit, am dreptul sa imi aleg orice service pentru reparatii ? ( stiu ca in cazul RCA am, dar as vrea sa stiu daca exista un articol de lege care sa acopere si situatia mea)

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:15, 20 August 2021
la politie trebuia sa mergeti din start,pentru ca aveti nevoie de autorizatie de reparatie,indiferent din ce motiv s-a produs paguba

normal service-ul nu are voie sa faca reparatii fara o autorizatie din partea politiei,care sa constate dauna(service-ul nu stie daca ati accidentat pe cineva sau avaria este facuta de gardul vecinului ai nu se bazeaza pe declaratiile verbale ale proprietarului)

dreptate, se poate face doar in instanta,politia nu are competente sa constate vinovatul in acest caz,mai ales ca este pe un teren privat

daca aveti act de inchiriere cu dezvoltatorul,cautati avocat si ii anuntati ca va vedeti in instanta(chiar daca nu aveti acte de inchiriere, tot in instanta se rezolva sau nu)
Legiuitorul a dispus termen concret pentru sesizat evenimente rutoere cu pagube materiale
daca evenimentul a avut loc in urma cu 2 sapatamani,este tardiv sa mai sesizati autoritatea politiei
Puteti apela la orice operator economic autorizat auto care corespunde pretentiilor dv
@ynocentta iar furnizati informatii eronate......declararea evenimentului nu este tardiva, insa poate duce la suspendarea permisului/amenda si este obligatorie
orice dauna auto se repara ori in baza autorizatiei de reparatie emisa de politia rutiera,ori la constatarea asiguratorului in cazul incheierii amiabile

service-urile nu au voie sa repare daunele auto fara un document de la unul din cei precizati mai sus......ca se fac la mica intelegere da.....dar cei care o fac, isi asuma niste riscuri care trec spre penal(nu merge cu declaratia verbala...ca domne m-a lovit gardul)
Tocmai datorita consecintelor defavorabile am precizat ca este tardiva eventuala sesizare a evenimentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintare dosar daune catre asigurator de catre service NCristian90 NCristian90 Buna ziua! Poate ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare. In urma unei daune produse in 17.11.2017 asiguratorul mi\'a dat varianta de a merge la orice ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)