avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Augustin Bucuresti

Activitate Augustin Bucuresti

Bună ziua,
Va rog dacă se poate sa ma îndrumați ce pasi sa urmez în situația urmatoare:
Vecinul meu a construit o casa cu ferestre de vedere care se deschid spre curtea mea., distanta fata de gardul meu este de 80 cm
Conform art. 615 Cod Civil, vecinul avea obligația de a respecta păstrarea unei distanţe minime între fondul, îngrădit sau
neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte
asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
La data executiei constructiei am solicitat serviciului de urbanism al primariei sa reglementeze situatia . Cei de la urbanism au venit la fata locului, au vazut si apoi au discutat cu vecinul, situatia a ramas ca mai inainte. Primaria a dat autorizatie de constructie !!!
M-au mințit 1 an de zile ca nu i-au făcut recepția casei și sa aflu în data de joi 22.08.2024 ca recepția este făcută ținând cont ca nu au rezolvat problema cu geamurile de vedere care dau direct spre proprietatea mea.
Întrebarea mea este urmatoarea:
Dau primaria în judecată serviciul urbanism pentru abuz în serviciu deoarece stia de situație si i-au facut receptia casei fara a tine cont de art.615 Cod Civil,sau pe vecinul care nu a respectat legea.
Mulțumesc frumos pentru ajutor
Si daca moștenitorii mosului nu vor sa i-mi vândă cota parte ce este de facut?
Buna ziua,
În anul 2000 am cumparat o casa batraneasca compusă din 3 camere si anexe.
Eu dețin 5/8 din casa de locuit iar moștenitorii bătrânului dețin 3/8.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez ca să îi despagubesc pentru cota pe care o dețin ei.
Multumesc