avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubire moștenitori pentru cotă parte casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubire moștenitori pentru cotă parte casa batraneasca

Buna ziua,
În anul 2000 am cumparat o casa batraneasca compusă din 3 camere si anexe.
Eu dețin 5/8 din casa de locuit iar moștenitorii bătrânului dețin 3/8.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez ca să îi despagubesc pentru cota pe care o dețin ei.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2020
Augustin Bucuresti, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:05, 8 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printr-un partaj voluntar încheiat la notar (dacă vor) sau printr-un partaj judiciar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau pur si simplu sa le cumpărați cota, printr-un contract de vânzare.
Si daca moștenitorii mosului nu vor sa i-mi vândă cota parte ce este de facut?
acest răspuns util
Va adresați instanței.
acest răspuns util
Buna ziua,

In cazul in care survin divergente intre comostenitori, poate fi investita instanta de judecata.

Solicitati imobilul spre atribuire, cu obligatia de a remite o sulta, in favoarea celorlalti succesori, o suma de bani cu titlu de despagubire.

Prin tranzactie stingeti pretentiile deduse judecatii, daca survine un acord, intre toate partile litigante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea Claudiu Tucson Claudiu Tucson Tata a murit si a lasat la cei trei copii un apartament. Intrebarea mea este ca unul din frati nu vrea sa semneze pt vanzarea lui. Ce se poate face. Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Succesiune Spamek Spamek Buna ziua, Succesiune .. doi copii, tata a murit. S-a facut succesiunea in cote ¼ pt mama si ¾ cele doua copii (casa parinteasca). Una dintre copii („A” ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)