Locuim de 5 ani intr-un bloc nou construit si pana acum nu am reusit sa incheiem un contract de apa. Avem apometre individuale insa constructorul nu a predat nici unui cumpărător aceste apometre. Cei de la Compania Apa spun ca sunt multe nereguli cu felul in care a fost construita reteaua de apa (canalizare, debit etc) si ca nu avem cum sa incheiem contract cu ei pana nu vor fi rezolvate aceste probleme, pentru ca nu respecta normele si ei nu pot prelua asa ceva. Constructorul refuza sa recunoasca aceste nereguli si dupa ce am insistat cu totii foarte mult ne cere ca noi sa ii platim lui toata apa consumata pana acum in ultimii 5 ani (ceea ce mi se pare absolut normal) si ca DUPĂ aceea va merge el la Compania Apa sa faca rost de o factura cu suma toatala, ca nu se poate sa primim nimic individual pe apartamente din care sa reiasa ca noi am achitat x metri cubi si de la acea valoare a apometrelor sa putem incheia contracte legale.
Ce nu inteleg eu este cine plateste acum apa? Nu constructorul? Daca e asa de ce refuza de atata timp sa rezolvam situatia? Din moment ce noi nu avem nici un fel de contract cu nimeni pt apa, are el dreptul la un moment dat sa vina sa ne taie apa? Noi nu avem nici o modalitate de a dovedi nimic. Nu e nimeni reticient referitor la plata, ni se pare normal sa achitam ce am consumat si sa ne vedem de drum. Stim ca acest constructor este "blindat" de relatii la multe instituții publice si private si este implicat si in politica insa suntem cu totii exasperati de situatie si nu stim ce sa mai facem. Tot din motivul asta nu reusim nici sa gasim vreo asociatie de proprietari care sa ne preia, nimeni nu se baga.