avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate dusabin

Activitate dusabin

Si ar trebui ca cel de jos nici macar sa n-o vopseasca? Pai daca n-ar vopsi-o sigur s-ar deteriora mai rapid. Sigur ca mai da peste ea cu pensula! Mai astupa fisurile si porii! Ca doar nu se va uita la ea cum rugineste! Chiar poate fi invitat vecinul sa intre pe proprietatea celui de jos si sa-si repare conducta, eventual s-o inlocuiasca nu chiar ca inainte ca nu se mai gasesc tuburi si coturi din fonta! Merci de parere!
In cazul in care nu intelege sa inlocuiasca conducta pe care o foloseste, deja fisurata si gaurita lateral - noroc ca nu e sub presiune, in momentul in care imi creeaza prejudicii (inundatie cu reziduuri infecte, murdarirea peretilor si obiectelor) va trebui sa iau masuri ferme (oprirea apei si apoi daca e nevoie astuparea conductei imediat sub planseu).

Multumesc! Mi se pare logic ca cel care o foloseste sa fie proprietarul. Daca eu as fi proprietarul ei as desfiinta-o pentru ca nu o folosesc si ma deranjeaza. Legea e cea care impune, ori in cazul blocurior mentioneaza coproprietatea asupra partilor comune (bunuri, lucruri folosite in comun).
Buna ziua!

Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul superior al unui proprietar) pana la conducta comuna verticala (proprietate comuna) si deci cine trebuie sa faca reparatii la ea (eventual schimbata) daca trece prin apartamentul (baia) vecinului de la etajul imediat inferior, vecin care desigur nu o foloseste. Va multumesc!