avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi ...

Buna ziua!

Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul superior al unui proprietar) pana la conducta comuna verticala (proprietate comuna) si deci cine trebuie sa faca reparatii la ea (eventual schimbata) daca trece prin apartamentul (baia) vecinului de la etajul imediat inferior, vecin care desigur nu o foloseste. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:37, 9 Septembrie 2020
Amindoi sunt proprietari pe acel racord de scurgere, pina la coloana verticala. Vor imparti cheltuielile,
De ce sa fie amandoi proprietari daca o foloseste doar unul?

Ce treaba are cel ce nu foloseste acea scurgere cu faptul ca prin proiect a fost prevazuta scurgerea in acest fel?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Trece si prin proprietatea celuilalt, se poate deteriora din cauze care tin si de proprietarul de dedesubt. Daca ar fi in planseu, da. Cel de dedesubt o mai vopseste, mai da peste ea, cu ocazia unor alte lucrari, nu poti spune ca nu e deloc responsabil. Cum va fi cind trebuie inlocuit acel racord, daca nu e al amindurora ? Ceri voie vecinului sa-i intri pe proprietate,? Are pretentii sa refaci exact aidoma, cum a fost inainte ? Sau sa-i platesti un deviz de reparatie, facut cu nu stiu ce mester, care e scump, dar lucreaza perfect ? Ce lege reglementeaza acest caz ?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
latka, moderator
Situatia aceasta se datoreaza prostiei proiectantului...
Sunt curios daca toate apartamentele au acest sistem sau este un caz particular?

Si acum, spre exemplu, daca eu vreau sa-mi fac tavan de rigips pentru a acoperi prostia aia ce pot face?
Nu-l mai fac sau il fac demontabil?
Nu toate apartamentele au asa ceva, de acoperit cu rigips e riscant, dacă trebuie intervenit acolo, se distruge acel tavan.

Eu am judecat aceasta situație aidoma coloanei de distribuție agent termic, ce trece printr-o proprietate. Dacă ești debranșat nu te deservește, dar ai obligația sa participi la întreținerea acelei coloane.

Alte discuții în legătură

Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ... Piciu Dumitru Piciu Dumitru Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Reparatie Radulescu Corina Radulescu Corina Conducta pluviala trece prin apartament. A aparut o fisura in conducta intre apartamentul meu si cel de sus. Apa se scurge pe perete cand ploua. Cine plateste ... (vezi toată discuția)