Va inteleg punctul de vedere. Cand am spus ca nu am avut datorii m-am referit la faptul ca niciodata nu s-au strans mai mult de 100 lei la asociatie. Stiu ca datoria mea era sa platesc lunar, dar nu am putut. Am platit asftel pt ca nu pot ajunge mai des. Nu privez pe nimeni de nimic daca eu platesc 100 lei anual, si chiar ii platesc, in timp ce alti locatari au peste 10.000 lei datorii la asociatie. Acolo sunt pierederile asociatiei, nu la mine cu 100 lei platiti anual. Mereu am platit exact cat mi s-a cerut, cat am avut de plata in acel moment, nici un leu mai putin, inclusiv penalitati. Mi-am asumat ca am platit o data pe an si am platit penalitati. Am specificat ca a avut loc o frauda, s-au furat bani, exista o ancheta in desfasurare, iar banii furati sunt impartiti la apartamente. In ce fel, nu stiu sa va spun. Din cauza asta vreau sa solicit documente. Daca trebuia sa platim acesti bani, ii platim si asta este. Dar nu vreau sa platesc bani furati!
ynocentta a scris:
Varietatea si complexitatea topicurilor fac ca unele opinii,si raspunsuri sa nu fie in asentimentul initiatorilor topicurilor
Niciodata nu am avut datorii la asociatie.
dar Intretinerea a fost platita o data pe an,
Proprietarul de bun imobil detine obligatia legala sa achite l u n a r ,obligatiile catre asociatia de proprietari
Nu puteti sustine ca permanent ati fost cu obligatiile de intretinere la zi ,in conditiile in care recunoasteti ca plateati o data pe an
Asociatia de proprietari detine obligatia legala sa achite in termen legal prevazut furnizorii si prestatorii de servicii din fondul de rulment constituit pentru fiecare apartament
In conditiile in care dv nu achitati intretinerea aferenta 11 luni,asociatia de proprietari pentru a asigura fluenta furnizarii utilitatilor trebuia sa achite din alte surse suma aferenta intretinerii dv
Datoria poate fi justificata prin penalitati succesiv aplicate pentru neplata in termenul stabilit
Conform disp L nr 196/2018 aveti dreptul legal sa contestati valoarea impusa in lista de plata -in termen de 10 zile de la afisare
Presedintele are oblligatia sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile
Conform disp art 28 al 3 aveti dreptul la cerere de accces la orice document al asociatiei de proprietari respectiv sa vizualizati raportul de expertiza contabila
Nu mi se pare normal si corect sa platesc ceva ce nu am consumat.
Atat timp cat detineti bun imobil in imobil de locuit in comun,legiuitorul a impus obligatia ca proprietarii sa achite lunar obligatiile catre asociatiile de proprietari
Vi se pare "normal si corect " sa nu achitati cotele de intretinere timp de un an si sa obligati asociatia de proprietari sa acopere acele sume pentru ca restul proprietarilor sa poata beneficia de apa,gaze,curent,intretinere si reparatii parti comune condominiu?