- in cadrul procesului de divort reclamanta cere incredintarea minorilor pe cale de ordonanta presedintiala
> ordonanta este admisa
> paratul face recurs
> recursul este admis, hotararea fiind casata de instanta care trimite dosarul inapoi la prima instanta pentru rejudecare
> dupa rejudecare prima instanta admite ordonanta
> nu mai este atacata hotararea.
La primul proces (momentul introducerii cererii de ordonanta presedintiala) a existat la dosar o ancheta a autoritatii tutelare. Dar, dupa ce a fost trimis dosarul spre rejudecare, nu s-a mai facut o noua ancheta. In acest caz, hotararea poate fi considerata legala?
Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila, divortul nefiind incheiat?
Am sesizat Politia cu privire la faptul ca sotia mea a parasit tara insotita de copilul nostru minor, rugandu-i sa faca cercetari in acest sens. Mi-au raspuns ca reclamatia mea "contine aspecte neintemeiate prin faptul ca potrivit sentintei civile nr. ..., s-a hotarat incredintarea minorului spre crestere si educare mamei sale, sentinta ramasa definitiva". Mentionez ca se refera la ordonanta presedintiala, procesul de divort nefiind incheiat prin hotarare definitiva si irevocabila.
Are dreptul parintele care are incredintat spre crestere si educare un copil minor sa impiedice relatiile dintre celalalt parinte si copil?
Cand am sesizat Autoritatea Tutelara si Politia, mi s-a spus de la ambele institutii ca NU AM DREPTUL sa-mi vad copilul minor pentru ca instanta nu a scris in ordonanta presedintiala in mod expres un program de vizita si ca depind de sotia mea. Daca ea vrea sa-mi dea copilul mi-l da, daca nu, nu. In aceste conditii am cerut si eu ordonanta presedintiala pt pastrarea legaturilor cu minorul si am propus un program de vizita, dar sotia mea tergiverseaza procesul si, probabil, o sa treaca vacanta fara sa fi avut copilul la mine mai mult de 2-3 zile.