Buna seara ! Sunt o persoana incadrata intr-un grad de handicap accentuat .Conform LEGII nr.448 din 6 dec.2006(republicata) privind protectia si promovarea drepturilor a acestor persoane , printre altele ,exista o asa numita ,,Scutire Taxa Hoteliera ".Daca poate cineva sa ma lamureasca exact ,cum sa interpretez ,sau cum se poate beneficia de acest drept,ce reprezinta ? - la Comisia de incadrare m-am interesat astazi si nu m-a lamurit ,nu stiau.
Va rog mult daca cunoaste-ti ,sau exista undeva scris sa ma indruma-ti sa ma informez.
Acum patru ani in urma unui transplant renal,am fost incadrata in grad de handicap .Revenind la serviciu dupa concediul medical,am depus la locul de munca Certificatul de handicap obtinut, in speranta ca imi voi obtine unele drepturi:scutire de impozit pe venit.Mi s-a comunicat ca nu am acest drept ,desi acest handicap este pe viata din pacate,Anul trecut m-am retras din activitate si informandu-ma am aflat si am obtinut in continuare incadrarea in grad de handicap ,care imi ofera multe drepturi printre care ce ma interesa cel mai mult,scutire pe impozitul pe venit.Daca poate cineva sa ma informeze si sa ma sfatuiasca ce sa fac ,pot sa recuperez ce am pierdut timp de 4 ani,sub ce forma?eu nefiind incurajata nu am fost la revizuire la 12 luni pt.prelungirea certificatului de handicap,e adevarat nu mi-am cunoscut drepturile,dar cred ca trebuia sa fiu informata .Am toate actele medicale prin care pot dovedi existenta bolilor existente ,care din nefericire nu vor disparea niciodata,handicapul exista pentru toata viata.Multumesc mult persoanei care ma va sfatui cum e bine sa procedez in aceasta situatie .Am mai multe detalii dar nu vreau sa plictisesc,acesta e pe scurt problema mea.