avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale TAXA HOTELIERA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

TAXA HOTELIERA

Buna seara ! Sunt o persoana incadrata intr-un grad de handicap accentuat .Conform LEGII nr.448 din 6 dec.2006(republicata) privind protectia si promovarea drepturilor a acestor persoane , printre altele ,exista o asa numita ,,Scutire Taxa Hoteliera ".Daca poate cineva sa ma lamureasca exact ,cum sa interpretez ,sau cum se poate beneficia de acest drept,ce reprezinta ? - la Comisia de incadrare m-am interesat astazi si nu m-a lamurit ,nu stiau.
Va rog mult daca cunoaste-ti ,sau exista undeva scris sa ma indruma-ti sa ma informez.
Cel mai recent răspuns: andtur , utilizator 21:55, 27 Noiembrie 2008
ART. 280 Scutiri din Codul fiscal -TITLUL. IX Impozite si taxe locale/CAP. VIII Taxa hoteliera
prevede aceasta scutire, inclusiv pentru sotul sau sotia persoanei fizice cu handicap, care este cazat/ cazata impreuna.
[ link extern ] /

Normele de aplicare ale acestui articol precizează că:
189. Pentru a beneficia de scutirea de la plata taxei hoteliere, persoanele interesate trebuie sa faca dovada cu: certificatul de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap, cuponul de pensie, carnetul de student sau orice alt document similar, insotit de actul de identitate. În cazul persoanelor în varsta de pana la 14 ani, actul de identitate este certificatul de nastere sau alte documente care atesta situatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna seara! Am citit pe internet despre scutirea de taxa pentru autorizatia de construire si certificat de urbanism pentru persoanele cu handicap. Am intrebat ... (vezi toată discuția)