avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire taxa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire taxa

Buna seara! Am citit pe internet despre scutirea de taxa pentru autorizatia de construire si certificat de urbanism pentru persoanele cu handicap. Am intrebat la primaria de care apartinem si mi s-a spus ca nu beneficiem de nicio reducere.
Mentionez ca sunt parinte unic de copil cu handicap grav.
Intrebarea mea este daca exista sau nu legea aceasta si daca beneficiem de avantajele ei.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:37, 23 Februarie 2016
Nu beneficiați de această scutire..
Potrivit legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
[ link extern ]
SECłIUNEA a 7-a
Facilități
ART. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilități fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi
mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizației de funcționare pentru activități
economice şi viza anuală a acestora;

e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Potrivit codului fiscal(legea 227/2015), scutirile privind taxele de eliberare a certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire, funcționare sunt prevăzute la art 476
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)
Copil cu sindromul down mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca un salariat care are un copil cu sindromul Down beneficiaza de scutirea e impozit sau de alte facilitati? Precizez ca ... (vezi toată discuția)