avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai RMS

Activitate Mihai RMS

Este p+1+2+m, este mansarda dar mai are puțin loc deasupra și ala se numește pod. Practic podul este al lor, dar acoperișul acoperă toată clădirea și de-aceea trebuie sa plătim toți cu toate ca nu putem beneficia de locul de depozitare din pod. Curentul pe scara vine pe firma care a construit blocul si care este în insolventa. Cu banii care ii dai la o asociație fsci o parte din acoperiș de aia nu avem asociație.
Salut, multumesc pentru raspuns, In actul de Extras CF scrie : Parti comune, peretii despartitori, hol+casa scarii, debara la parter, iar pentru ap.10, ap.11 si ap.12 este si podul, in cota egala pentru fiecare apartament. Inteleg ca acoperisul ne protejeaza pe toti, dar trebuie sa avem cheltuieli egale la reparatie sau doar cota parte si cum calculez aceasta cota?
Am suprafata utila 87mp, cote parti comune 28/238, cote teren 42/504.
Multumesc
Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific.
Nu este asociatie de locatari deoarece este doar un singur bloc
Blocul este alcatuit din P+2+M, sunt infiltratii la mansarda, si cei de acolo doresc inlocuirea tablei.
1. Cum se calculeaza cota parte ce trebuie platita de fiecare apartament, suprafata utila sau construita + cota parte(unde gasesc aceasta cota?)
2. Ce se poate impune celor de la ultimul etaj in cazul platii reparatiei daca ceilalti locatari nu au acces la mansarda, ne avand pe unde sa intre? In acest caz se mai poate ataca in instanta pentru neplata reparatiei daca unii nu au acces in mansarda, chiar daca este considerata parte comuna, sau poate fi un argument suficient ca neavand acces sa nu mai plateasca ceilalti sau cel putin sa nu mai respecte valoarea de plata calculata pe baza suprafetei si a cotei parte.
Multumesc.