avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate IpGabi

Activitate IpGabi

Răspuns la discuția Somatie de plata dupa 6 ani
Nu s-a realizat rezilierea contractului .. dar este normal sa nu primesc facturi si nici notificare de alt fel decat dupa alti 6 ani ?

Multumesc.
In 2015 firma de salubrizare cu care am contract din 2001 (fara termen de expirare) m-a somat sa platesc servicii neprestate din 2009 pana in 2015. In instanta am dobandit o hotrare definitiva in 2016 care spune ca NU sunt bun de plata.

In 2022 in mai am primit o somatie care ma instiinteaza ca am de platit contravaloarea serviciilor pe perioada 2009-2021 fara alte notificari intermediare inainte de aceasta data.

Din hotararea dobandita anterior in 2016 si din faptul ca nu am avut nici o alta notificare de instiintare de plata sau factura emisa am tras concluzia ca contractul nu se mai afla in derulare. Este normal ca eu sa primesc somatie de plata la 6 ani distanta ? Este normal ca acea perioada sa fie 2009-2021 ?

Neprestarea de servicii timp de 7 ani nu atrage dupa sine anularea contractului furnizorului ca in cazul consumatorului ?

Fiind data acea hotarare mai este valabil contractul furnizorului din moment ce 7 ani nu a prestat servicii ?

Va rog ajutati-ma cu un raspuns avizat juridic.
Multumesc
"daca nu ar mai fi ingrijitoare, matusa ar pleca din casa si cei 2 se vor vedea sau care e treaba?"

Da .. exact.
Au fost cei de la primarie acolo .. si s-au discutat mai multe.

Mai exact unde se poate face online acea declaratie ?
(pentru oricine ar citi ..pe viitor ..e intrebarea)

Multumesc!
A facut reclamatie si cerere de schimbare insotitor ... telefonic .. online nu stiu daca exista .. era bun un raspuns.

Multumesc.
Multumesc!

"dar cum a gasit persoana cu care sa se casatoreasca daca e nedeplasabil ?"

Pana la momentul exprimarii intentiei de casatorie matusa nu avea nimic impotriva asa ca cei 2 s-au putut vedea...

Se poate face sesizare scrisa catre DGASPC ? exista sectiune online pentru asta ?

Multumesc pentru raspuns.

gi-jane2 a scris:

daca nu e pus sub interdictie, se poate casatori oricum , nu are nevoie de acordul matusii.
daca ar avea nevoie de acordul matusii, inseamna ca e interzis si oricum nu se poate casatori.
ca e ingrijitor sau nu, matusa poate incerca sa se opuna casatoriei
Art. 285. -
(1) Orice persoană poate face opoziție la căsătorie, dacă există un impediment legal sau dacă alte cerințe ale legii nu sunt îndeplinite.

(2) Opoziția la căsătorie se face numai în scris, cu arătarea dovezilor pe care se întemeiază.
Art. 286. -
Ofițerul de stare civilă refuză să celebreze căsătoria dacă, pe baza verificărilor pe care este obligat să le efectueze, a opozițiilor primite sau a informațiilor pe care le deține, în măsura în care acestea din urmă sunt notorii, constată că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

dar cum a gasit persoana cu care sa se casatoreasca daca e nedeplasabil ?
daca nu se casatoresc in scopul intemeierii unei familii, casatoria e nula.
Art. 295. -
(1) Căsătoria încheiată în alte scopuri decât acela de a întemeia o familie este lovită de nulitate absolută.

Buna seara,

Ce se poate face in urmatoarea situatie ?
Persoana in cauza are grad 1 nedeplasabila dar perfect normala psihic si ar dorii sa se casatoreasca dar ingrijitorul personal, matusa, nu este de acord, Cererea de renuntare la ingrijitor se poate realiza si depune online ? Daca nu care ar fi alternativele ?

Multumesc!