avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Coto

Activitate Dana Coto

Bună ziua!
Revin cu o întrebare, mulțumind în același timp pt răspunsurile anterioare.
Cam de o luna de zile am rămas in șomaj. As vrea ca la alegerile care se presupune că vor fi in luna decembrie sa particip ca membru in comisie. Suma pe care o voi câștiga va depăși cu câteva sute de lei indicatorul social de referință. In acest caz am dreptul legal de a câștiga acești bani sau ar anula automat indemnizația de șomaj?
Va mulțumesc frumos!
Așa voi face. Mulțumesc încă o dată!
Va rog să îmi mai spuneți ce ar trebui sa fac ca de la locul de munca sa îmi facă încetarea suspendarii CIM in 26 septembrie deoarece doamna de la personal a spus că eu voi figura cu contractul suspendat până în 26 octombrie, asta însemnând că nu aș avea cum să depun actele pt șomaj începând cu data de 26 septembrie. Este ok sa fac o cerere de reluare a activității începând cu data de 26 septembrie?
Va mulțumesc frumos!
Tatăl îndeplineste condițiile dar renunță deoarece ar afecta prea mult bugetul familiei și nici nu vrea sa încurce la lucru
Bună! Sunt in CCC. In timpul concediului prenatal am primit o notificare prin care am fost înștiințată că postul meu s-a desființat. Fetița mea va împlini 2 ani in 26 octombrie, iar tatăl renunță la luna tatălui. Am vorbit cu doamna de la personal și am întrebat-o daca trebuie sa fac ceva in vederea încetării suspendării CIM, eu crezând că încetarea va avea loc în 26 septembrie, dat fiind că tatăl renunță la luna tatălui dar această doamnă mi-a explicat că încetarea suspendării va avea loc abia în 26 octombrie, când fetița va împlini 2 ani. Intenția mea e de a înainta actele pt șomaj. Întrebarea este ce se întâmplă între 26 septembrie (când fetița va împlini1 an și 11 luni) și 26 octombrie (când fetița va împlini 2 ani)? Din câte am înțeles de la această doamnă, in această perioada nu voi primi nici indemnizația de CCC și nici șomaj.
O altă întrebare este ce se întâmplă dacă eu in data de 27 septembrie, la o zi după ce mi se termină dreptul la indemnizația de CCC, voi participa ca observator la alegeri, din aceasta activitate voi câștiga în jur de 300 de lei. Am și un imobil dar in chirie, înregistrat la ANAF, din care rezultă un venit lunar de 70 de euro, deci aproape 350 de lei. Asta ar însemna că în luna septembrie venitul meu depășește 500 de lei, aceasta fiind suma, din câte știu eu, pe care am voie să o câștig atât în timpul CCC cât și în timpul șomajului.
Va mulțumesc tare mult!
Dumnezeu sa va răsplătească binefacerea!