avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate AnaMarcu1989

Activitate AnaMarcu1989

Sunteti chemat in aceasta instanta ...in calitate de parat in proces cu...in calitate de reclamant.
Im caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa cu mentiunea de a achita taxa de timbru pentru cererea reconventionala de 3933.95 lei.

Atat scrie.. dar ne a venit aceasta citatie la.fiecare in parte dintre frati.

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Despre o invoiala scrisa v-am "vorbit" si eu, insa .....in termeni juridici se numeste tranzactie. Prin tranzactie se stabileste, in mod obligatoriu, printre multe altele, suma cu care urmeaza sa va despagubeasca mama vitrega, daca va plati toata suma odata si termenul la care urmeaza sa plateasca, daca plata va fi facuta in rate si termenele aferete.


Ma refer doar la o invoiala scrisa..unde sa specificam suma si termenul in care sa ni dea. Poate mama vitrega nu dispune acum de bani.

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Da, chiar este de dorit sa depuneti o tranzactie redactata de un avocat iar in baza acestei tranzactii instanta sa pronunta o hotarare prin care sa consfintesca invoiala partilor, intrucat reduceti mult costurile procesului.
Recomandarea mea este sa depuneti tranzactia la primul termen de judecata.


Am sa revin si cu documentele. Iar acum noi fratii am dori sa cadem la intelegere cu mama vitrega. Sa ne despagubeasca dansa cu o suma. Infatisarea este pe 13 ianuarie ..si nu stim cum se procedeaza. Putem merge in fata instantei cu o intelegere redactata de un avocat?
Am deschis si noi cerere reconventionala si apoi a venit aceasta taxa de timbru. Noi am facut cererea impreuna. Dar a venit la fiecare in parte plic cu aceasta suma. Nu scrie alta precizare doar aceasta suma de plata.

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Buna seara,

Daca sunteti la incepul procesului si a fost stabilita o taxa de timbru in cuantum de 3900 lei, potrivit legii aceasta trebuie achitata de reclamant urmand ca prin hotararea care se va pronunta in dosar sa se stabilesca cheltuielile de judecata ( inclusiv taxa de timbru) care vor fi achitate de fiecare parte din proces.

Daca obligatia de plata a taxei de timbru a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca cu titlu de cheltuieli de judecata atunci ar trebui vazuta hotararea sau sa postati dispozitivul hotararii (omitand datele personale) , nu avem de unde sa stim despre ce este vorba si ce a stabilit instanta de judecata.
Insa, incerc sa va raspund doar in masura informatiilor postate.
Daca in hotarare se mentioneaza ca, suma de 3900 lei trebuie platita de parati, fara vreo alta precizare, atunci aceasta
suma se imparte in mod egal intre dvs. si cei doi frati.


Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din partea mamei vitrege impotriva noastra 3 frati mostenitori legali ai tatalui care a decedat taxa de timbru a fost stabilita la 39 mil si nu stim daca trebuie sa o platim fiecare suma asta sau se imparte la 3
Deci nu e suficienta o intampinare la cele scrise de dansa...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sa mergeți cu cererea de chemare în judecată la un avocat pentru a vedea ce argumente puteti sa invocati în favoarea dvs.Probabil nu ati acceptat moștenirea în termenul de opțiune succesorala ,av va poate gasi solutii dar situația depinde de mai multe aspecte ce tb discutate.

Buna ziua! Tatal meu legitim a murit in martie anul trecut. Suntem 3 frati din 2 casatorii ulterioare. Sotia de la momentul decesului ne a deschis tuturor un proces civil din care inteleg ca vrea sa ne decada din drepturi. Eu am aflat de moartea tatalui la mai mult de 2 luni de la deces..si nu am stiut ca el are un imobil in Craiova de la care avem parte. Ce pot face in aceasta situatie?