avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Saveta Craiciu

Activitate Saveta Craiciu

Păi dacă el 15 ani nu a vorbit cu noi ,apoi in urma cu doi ani ne a sunat si de atunci am tinut legatura cu el ,va dati seama noi nu lam intrebat ce are el ,mai ales ca nu se astepta nimeni sa moara cred ca nici el ,iar cu soția nu se poate discuta Ea deja a inceput sa împartă nepoților de a paișpea spita telefonul tatalui meu si bunurile lui si mai stiu eu ce

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Nu mosteniti bunurile proprii ale sotiei.

S-ar lua in calcul o eventuala dezbatere succesorala daca ar exista bunuri comune, proprietate devalmasa.

Probabil am inteles eu gresit ,

gi-jane2 a scris:

poate ati intrebat altceva.. declaratia de acceptare a mostenirii, o puteti da la orice notar, ca ex.
certificat de calitate demostenitor sau dezbaterea succesiunii si obtinerea unui certificat de mostenitor, se obtine de la notarul competent teritorial, asta inseamna unul de peVll raza ultimului domiciliu al defunctului.

Inseamna ca doamna de la Camera Notarilor nu stie nimic

gi-jane2 a scris:

nu

Ok multumesc frumos,,Eu imi pot scoate certificatul de mostenitor din alt oras decat din orașul unde avea tata domiciliul ,adică la un notar
Problema este ca dupa ce a decedat tata,sotia lui ne a blocat pe telefon ,ea nu are adresele noastre nimic ,poate dezbate mostenirea fara noi ? Va muktumesc

Pot merge la orice notar din oraș de la ei ? Noi nu suntem in relatii bune cu femeia aceea de aia intreb ,sau o sa ne citeze la notar ea ?

Stim doar ca a investit acolo,din ce ne spuneau ei ,apoi ea a zis ca tata este trecut pe ambele contracte ale lui tata ,noi nu suntem in tara si nu stim ce a avut si ce nu , Si cum aflăm ce conturi avea el în banca ,?
Nu stim cum sa procedăm
gi-jane2 a scris:

Pai, nu aveti treaba cu bunurile femeii, daca sunt proprii. A avut tata ceva in proprietate? Au cumparat ceva impreuna ?
Daca nu, veti imparti doar terenul.

Chiar dacă erau bunurile pe numele mamei vitrege? Ea a zis ca putem sa ne dam cu capul de pământ ca nu avem ce sa i facem fiindcă casa era mostenire de la părinți sai si garsoniera era a ei
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Copiii au dreptul la 3/4 din masa succesorala adica din cota de bunuri realizate in perioada casatoriei de cei doi.

Buna ziua. Tatăl meu era casatorit de 12 ani cu o alta femeie ,el a decedat acum 2 luni,Acum noi am aflat că el nu are nimic pe numele lui ,totul fiind pe numele mamei vitrege ,vrem să știm dacă noi avem dreptul la ceva din ce a avut soția ? Ea nu ne spune nimic nelocuind în același oraș cu noi ,si mai stim ca el are un teren moștenit de la părinți lui