avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatăl meu era casatorit de 12 ani cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatăl meu era casatorit de 12 ani cu o alta femeie ...

Buna ziua. Tatăl meu era casatorit de 12 ani cu o alta femeie ,el a decedat acum 2 luni,Acum noi am aflat că el nu are nimic pe numele lui ,totul fiind pe numele mamei vitrege ,vrem să știm dacă noi avem dreptul la ceva din ce a avut soția ? Ea nu ne spune nimic nelocuind în același oraș cu noi ,si mai stim ca el are un teren moștenit de la părinți lui
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Saveta Craiciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Saveta Craiciu , utilizator 16:09, 13 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Copiii au dreptul la 3/4 din masa succesorala adica din cota de bunuri realizate in perioada casatoriei de cei doi.
Chiar dacă erau bunurile pe numele mamei vitrege? Ea a zis ca putem sa ne dam cu capul de pământ ca nu avem ce sa i facem fiindcă casa era mostenire de la părinți sai si garsoniera era a ei
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Copiii au dreptul la 3/4 din masa succesorala adica din cota de bunuri realizate in perioada casatoriei de cei doi.

Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Saveta Craiciu, utilizator
acest răspuns util
Pai, nu aveti treaba cu bunurile femeii, daca sunt proprii. A avut tata ceva in proprietate? Au cumparat ceva impreuna ?
Daca nu, veti imparti doar terenul.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Stim doar ca a investit acolo,din ce ne spuneau ei ,apoi ea a zis ca tata este trecut pe ambele contracte ale lui tata ,noi nu suntem in tara si nu stim ce a avut si ce nu , Si cum aflăm ce conturi avea el în banca ,?
Nu stim cum sa procedăm
gi-jane2 a scris:

Pai, nu aveti treaba cu bunurile femeii, daca sunt proprii. A avut tata ceva in proprietate? Au cumparat ceva impreuna ?
Daca nu, veti imparti doar terenul.

acest răspuns util
apoi ea a zis ca tata este trecut pe ambele contracte ale lui tata

nu inteleg ce ati vrut sa spuneti.
de aflta de banii din banca, luati un certificat de calitate de mostenitor de la notar si mergeti din banca in banca daca nu stiti la ce banca avea cont

Alte discuții în legătură

Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 24 de ani kristian-sen kristian-sen D-na A. este rezidenta in Germania si are cetatenie romana. Tatal sau a decedat in 1988 in Topoloveni (jud. Arges), cand mama sa era deja decedata. Tatal sau ... (vezi toată discuția)