avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 24 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 24 de ani

D-na A. este rezidenta in Germania si are cetatenie romana. Tatal sau a decedat in 1988 in Topoloveni (jud. Arges), cand mama sa era deja decedata. Tatal sau a mai avut o fata dintr-o castorie precedenta in Falticeni (jud. Suceava), care si in prezent locuieste in localitatea respectiva. D-na A. doreste sa-si revendice dreptul de mostenitoare (si) in legatura cu bunurile imobiliare detinute de tatal sau acolo. Ce are de facut?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
kristian-sen, utilizator
Cel mai recent răspuns: kristian-sen , utilizator 21:54, 23 Octombrie 2012
În opinia mea nu se poate face nimic, după atâţia ani, în condiţiile în care doamna A nu efectuat acte de acceptare expresă sau măcar tacită, în teremenul de opţiune succesorală, şi care se pot dovedi, este , la acest moment, doamna este considerată a fi străină de moştenire. Orice demers ar face va fi sortit eşecului.
Dar daca nimeni nu a facut nimic in legatura cu succesiunea. Respectiva sora de la Falticeni, multumindu-se sa se foloseasca de bunuri, numai...
Dacă sora s-a folosit de bunuri, ap lătit impozitele, este considerată ca fiind acceptantă a succesiunii. Pe când doamna A, care nu a făcut niciun act care să presupună acceptarea tacită, nu ar putea obţine drepturi la acest moment cu privire la imobilele deţinute de defunctul său tată în acea localitate.
Mai este posibil sa se fi facut succesiunea la Topoloveni (Arges), unde a locuit d-na A. impreuna cu tatal ei pana in momentul decesului, si bunurile imobile de la Falticeni (Suceava) sa nu fi fost prinse in masa succesorala, iar sora vitrega sa nu fi participat la succesiune. Cum schimba acest aspect drepturile d-nei A. ?
Daca nu s a eliberat certificat de mostenitor pe cele doua succesiuni mama si tata doamna A si doamna A se intelege cu sora vitrega pot dezbate succesiunea amiabil. Daca deja s a eliberat certificat de mostenitor in succesiunea tatalui si mostenitor este trecut sora vitrega a doamnei A, chiar daca se va merge in instanta pentru anularea certificatului de mostenitor este aproape imposibil..caci au trecut 24 de ani, este declarata straina de succesiune doamna A , iar o repunere in termen nu se poate caci doamna A nu poate spune ca nu a avut cunostinta atatia ani de decesul tatalui.
Pentru succesiunea mamei doamnei A care nu e dezbatuta si daca a fost singurul copil se poate dezbate succesiunea si acum dupa 24 de ani mai Bine .....

Alte discuții în legătură

Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Testament autentic la notar cu 2 martori buzurinn buzurinn O doamna batrana cu un descendent ( recunoscut in testament - dar nu se da nume, CNP, date de identificare ale descendentului) lasa totul ( loc veci + casa ) ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)